Sportski centar u Goričanu kreće u rekonstrukciju: Ugovoreno 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstva

Općina Goričan na dobrom je putu da prema povlačenju europskih sredstava postane lider među hrvatskim općinama.

Nakon što su joj nedavno odobrena sredstva za kapitalni projekt izgradnje Vatrogasnog doma vrijednog preko 7,4 milijuna kuna, u Goričan je stiglo još odličnih vijesti.

Naime, zahvaljujući kvalitetnoj projektnoj prijavi, Općini Goričan dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 7,5 milijuna kuna za rekonstrukciju sportskog centra. Potvrđeno je to u petak ugovorom kojeg su potpisali načelnik Emanuel Sinković i ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić uz nazočnost ministrice poljoprivrede Marije Vučković, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka i općinskog vijećnika Franje Šavore.

Istaknuvši zadovoljstvo što je Agencija još jednom prepoznala kvalitetnu prijavu iza koje stoji trud i rad nove općinske vlasti, načelnik Sinković naglasio je kako se radi o još jednom kapitalnom projektu za Goričan.

– Općina Goričan ponovno pokazala kako se uspješno povlače europska sredstva. S obzirom da nam je dodijeljena stopostotna potpora korak smo bliže realizaciji ovog vrijednog projekta kojim podižemo kvalitetu života naših mještana – rekao je Sinković.

S obzirom da je projekt bio visoko pozicioniran na rang listi prijavljenih, aktualna općinska vlast predvođena načelnikom Sinkovićem još je jednom dokazala kako ima znanja i sposobnosti za povlačenje europskih sredstava.

– Rekonstrukcijom sportskog parka naši će mještani dobiti dodatno mjesto za rekreaciju, sport i kvalitetno provođenje slobodnog vremena čime ćemo podići kvalitetu njihovih života. Izgradnja društvene i sportske infrastrukture preduvjet je i za zadržavanje naših stanovnika, posebno mladih. Slijedimo zacrtan put za što smo prije godinu dana i dobili povjerenje mještana, zaključio je Sinković.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE