Naslovi za Panikovu i Bobetića na 23. izdanju CROATIA Cup-a, međunarodnog teniskog turnira Europske teniske federacije 

Završnim susretima u pojedinačnim konkurencijama, nakon osmodnevnih borbi završeno je 23. izdanje CROATIA Cup-a, međunarodnog teniskog turnira uvrštenog u kalendar Europske teniske federacije Tennis Europe.

U nastavku donosimo priopćenje nakon turnira:

-Na turniru koji je odigravan od 29. travnja do 6. svibnja na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu nastupiilo je 75 natjecatelja iz osamnaest država: Austrije, Belgije, BiH, Francuske, Grčke, Italije, Mađarske, Malte, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Švicarske, Ukrajine i Hrvatske.  Brojem sudionika i brojem država  turnir je potvrdio status najstarijeg hrvatskog turnira u kalendaru Tennis Europe i  jednog od najznačajnijih turnira tog uzrasta u Europi.

Najveći značaj ovog turnira je, u sportskom, teniskom smislu,  u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnog iskustva.

Na kraju valja istaknuti tradicionalno odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i pratioci imali samo pohvale.

U finale turnira dječaka zasluženo su se plasirali Slovenac Mark Pavčić i Ivan Bobetić iz Hrvatske. Pobjeda je pripala mladom igraču iz Đakova koji je slavio nakon velike borbe u tri seta 4:6, 6:3, 10-4.

U konkurenciji djevojaka pobjednički pehar zasluženo je osvojila Ruskinja Milena Panikova. U finalnom susretu protiv Laure Hrle iz Hrvatske bila je spretnija i sretnija i pobijedila rezultatom 3:6, 6:2, 10-7.

U konkurenciji parova turnir su osvojili Ivano Božičević i Ivan Mitrović iz Hrvatske. U finalnom susretu bili su bolji od Ivana Bobetića i Vlahe Petkovića rezultatom 6:3, 6:4.

Lilien Kubalova iz Slovačke i Milena Panikova (Rusija) pobjednice su turnira ženskih parova pobjedom u finalnom susretu protiv hrvatskog para Vite Mišković i Ilarie Morozin. Rezultat finalnog susreta 6:4, 1:6 10-7.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE