Mališani iz vrtića “Selnički zvončići” učili su o prometnom bontonu!

Osnovni je cilj ovakvih i sličnih preventivnih akcije da se edukacijom od najranije dobi, direktno utječe na povećanje stanja sigurnost u cestovnom prometu.

Mališani su bili oduševljeni, a predavanje su odradile policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće, Marija Nemec i Adela Mesarić u Dječjem vrtiću “Selnički zvončići” u Selnici.

Kako kažu iz PU međimurske, iznimno je važno da djeca od najranije dobi, kroz igru nauče o pravilnom i sigurnom načinu kretanja na putu od kuće do vrtića/škole. Ujedno, tijekom predavanja upoznati su s načinima upravljanja prometom, što znače boje na semaforu i kada se smije prijeći kolnik, koje znakove daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom.

Naučili su kako se pravilno kreće nogostupom te kako se sigurno prelazi kolnik te kako je iznimno važno da noći, kao i u uvjetima smanjenje vidljivosti (kiša, magla i sl.) koriste razne reflektirajuće materijale i odjeću. Također, ukazano im je da prilikom vožnje u automobilu koriste sigurnosni pojas i dječju sjedalicu.

 

Na kraju predavanja svim mališanima podijeljene su reflektirajuće trakice i privjesci, osigurani sredstvima Općine Selnica.

Izvor i foto: PU međimurska

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE