Lovro Horvat (HDZ): Što se poduzima protiv neugodnih mirisa u Čakovcu?

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća Lovro Horvat, najmlađi vijećnik, uputio je pitanje gradonačelnici Ljerki Cividini što se poduzima protiv neugodnih mirisa koji se već godinama osjećaju u jugozapadnom dijelu Čakovcu.

Ona je na to odgovorila kako je ta točka, program mjerenja razine onečišćenosti zraka na području jugozapadnog dijela grada Čakovca, svakako na dnevnom redu te su ju vijećnici kasnije i usvojili. 

Kako je naglasila gradonačelnica, taj je program neophodan, posebice na područjima gdje su prošle godine mjerenjima utvrđena odstupanja. 

– Također, građani se često žale da se u određenim dijelovima grada, pogotovo u večernjim i noćnim satima šire neugodni mirisi. Želimo utvrditi je li to točno, što je uzrok i ako neka od tvornica ispušta nedozvoljene kemijske spojeve te time ugrožava zdravlje svih nas, imati dokaze pomoću kojih možemo poduzeti daljnje korake, rekla je i dodala kako se velik broj građana oko onečišćenja zraka očituje putem društvenih mreža, a neke napisane činjenice koje ne stoje, treba pojasniti. 

Objasnila je kako je važno naglasiti kako aplikacije koje pokazuju da je kvaliteta zraka u Čakovcu loša, a ponekad i opasna po zdravlje, mjere količinu čestica dušikovog monoksida i ostalih spojeva nastalih izgaranjem prvenstveno fosilnih goriva.

Grad Čakovec poduzima sve što mu je zakonski na raspolaganju, kako bismo udisali zrak koji nije opasan za zdravlje, a taj program novi je korak prema tome, dodala je. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE