6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Humanitarna akcija za bolesnog osmomjesečnog Petra Špoljarića iz Goričana!

Petar Špoljarić iz Goričana osmomjesečni je dječak koji boluje od artrogripoze koja predstavlja prirođenu bolest mišića lokomotornog sustava kod koje su naročito naglašene kontrakture zglobova.

Uz to Petar ima problema s hranjenjem, pa tako ima sondu, ne zna disati, pa uz to ima i kanilu. U ovom je trenutku smješten na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

Potrebna mu je operacija u Njemačkoj koja se tiče zglobova, mišića i tetiva nakon čega će uslijediti dugogodišnji oporavak. Pokrenuta je humanitarna akcija kako bi se skupila potrebna sredstva u iznosu od 150 tisuća eura za operaciju. Humanitarna akcija Petar je mali borac pokrenuta je ovih dana i traje do 9. lipnja 2023. godine. 

Petar se rodio tri mjeseca prerano, bio je dugo u inkubatoru na respiratoru pa su mu oštećena i osjetljiva pluća te ne može zatvoriti usta ni gutati. Na dan 20. travnja Petar s roditeljima odlazi na prve konzultacije i pregled u Njemačku kako bi se utvrdilo kasnije liječenje. Uplatiti donaciju možete na račun HR2423400093511156715.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE