6.1 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Jasna Hajdinjak preuzela vodstvo KUU Seljačke sloge Nedelišće

U subotu 4. ožujka 2023. godine u prostorijama Vatrogasnog doma u Nedelišću održana je Izborna skupština jedne od najdugovječnijih i najaktivnijih Udruga s područja kulture u Međimurju, KUU Seljačka sloga Nedelišće.

Dosadašnja predsjednica Mia Srnec nije krila zadovoljstvo da se nakon korone ponovno održavaju redovite probe folkloraša, tamburaša, puhačkog orkestra i kazališne družine. Posebno se zahvalila svim članovima Sloge što su neumorno radili cijele godine i uz brojne nastupe vrijedno uvježbavali program koji su izveli na svečanom cjelovečernjem koncertu povodom proslave 85. godina aktivnog rada Sloge.

Program su pripremili s voditeljima Ivanom Hajdinjak, Miroslavom Novakom, Dejanom Buvačem i Danielom Đunđušem, a veteranski sastav folkloraša pripremila je Ana Srnec.

Tom prilikom zahvalnice Hrvatskog Sabora kulture i Zajednice HKUU Međimurske županije primili su članovi Sloge za 10, 15, 20, 25, 30 i 35 godina aktivnog rada, a povelje Hrvatskog Sabora kulture za 50 godina aktivnog rada primili su Marija Kukolić i Ana Srnec, a Dragutin Srnec, Ladislav Lesar i Josip Jalušć za čak 60 godina rada u Slogi Nedelišće.

U godini punoj izazova Slogaši su imali i dva višednevna međunarodna gostovanja te su tako članovi Puhačkog orkestra u suradnji s Mažoretkinjama Nedelišća gostovali u Francuskoj, a s članovima folklorne skupine i tamburaškog sastava u Češkoj. Folkloraši i tamburaši mogu se pohvaliti i vikendom provedenim na Međunarodnom festivalu u Vodnjanu.

U 2023. godini Slogaše očekuju novi nastupi i gostovanja pa tako i ovim putem pozivaju sve zainteresirane da se uključe u rad Sloge.

Na Skupštini Sloge izabrano je i novo rukovodstvo pa će tako u naredne četiri godine predsjednica biti Jasna Hajdinjak, tajnica Vanesa Novak, a blagajnica Ružica Žnidarić. Uz to izabran je i novi Upravni i Nadzorni odbor Sloge.

Posebnu zahvalu Slogaši posvetili su Mariji Kukolić koja je punih 20 godina bila blagajnica Sloge te Marijanu Topolnjaku koji je 12 godina bio predsjednik ili član Nadzornog odbora. Veliko hvala uputili su i dugogodišnjem članu Josipu Jalušćiću koji je vrijedno skupljao i arhivirao podatke i fotografije s nastupa Sloge kroz posljednjih 60. godina. Ovom prilikom darovao je Slogi dva prepuna albuma povijesti Udruge koja je utkana u svaki dio njegovog života.

Za kraj vrijedni čuvari naše kulturne baštine žele se zahvaliti svim sponzorima i donatorima na pomoći u radu Udruge, isto tako Općini Nedelišće i Međimurskoj županiji bez čijih sredstava rad Sloge ne bi bio moguć te vrijednoj publici bez koje ne bi bio smislen.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE