8.9 C
Čakovec
Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Katastrofalni požar u Sitnicama umalo uništio Uskrs

Stravičan požar u Sitnicama, umalo je uništio Uskrs. O razmjerima njegove moći i štete koju je stvorio izvijestili su vatrogasci Murskog Stredišće na svom Facebook. Objavu prenosimo u cijelosti.

12/24 – 30.3.2024. [Požar smeća – Sitnice]

19:41 –Dojava putem UVI sustava

19:46 – Izlazak na intervenciju

21:16 –Završetak intervencije

Iako je prilikom dojave većina članova bila kod Crkve u pripremi za svoje dežurstvo kod čuvanja Isusovog groba, dogovorom među članova poslano je petero članova koji su svoje dežurstvo odradili na požar s dva vozila. Dolaskom na mjesto vidimo požar u razbuktaloj fazi i da je požar već zahvatio dio bandere i ulične rasvjete koja se otopila uslijed vatre i topline. Pošto je pumpa na našem vozilu u kvaru i čekamo novu, gašenju smo odlučili pristupiti preko podzemnog hidranta s 2 “C” mlaza. Nažalost zbog slabog pritiska istog, bili smo primorani pozvati cisternu iz JVP Čakovec kako bi požar što prije stavili pod kontrolu i naposljetku ugasili. Po dolasku autocisterne, gašenju pristupamo putem 2 “C” mlaza dok se autocisterna snabdijeva vodom iz hidranta. Nakon gašenja, vršimo pospremu a mi i autocisterna vraćamo se svako u svoje spremište. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici Elektre i policije, te komunalni redar.
Info: Za gašenje požara utrošeno je cca 20 000 litara vode. Ovo je još jedan dokaz koliko nam je potrebno još jedno vozilo s većom količinom vode kojem se toliko nadamo, ali isto tako da se možemo snaći čak i bez pumpe i intervenciju odraditi kako se od nas to i očekuje.
Foto: vatrogasci M. Središće

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE