4.4 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Mala Hana (10) iz Preloga putuje na ribičko natjecanje u Portugal

Njezina ribička priča započela je tijekom pandemije koronavirusa kada je imala 8 godina. Otac Darijo, nekadašnji amaterski ribič, odveo je nju i brata na ribičiju na Hubertovu grabu u Prelogu – piše 24 sata.

Kad je imala 9 godina, Hana je ulovila šarana teškog četiri kilograma i sama ga oslobodila od udice. Loviti je počela tijekom pandemije korona virusa. Otac Darijo je nju i njezinog brata Ivana (16) odveo na Hubertovu grabu da bi boravkom u prirodi kratili vrijeme, a djeca naučila loviti. Ivan je odustao od ribolova, no Hana je bila upornija i uskoro putuje na ribičko natjecanje u Portugal kao najmlađa Hrvatica koja će tamo sudjelovati.

– Hana se bavi sportskim ribolovom nepune tri godine. Sve je krenulo za vrijeme korone dok nismo mogli nigdje. Djeca su bila doma pa smo otišli na obližnju vodu malo kratiti vrijeme. Zavoljeli su ribolov. Ivan je u početku imao više smisla, ali je odustao. Hana voli individualni sport i našla se u tome – priča nam Hanin otac Darijo Horvat piše 24 sata.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Uskoro se rodila prava ljubav i Hana se potpuno posvetila ovom sportu. S 8 godina je bila na svom prvom natjecanju u Palovcu gdje je bila jedno dijete. Ulovila je ribe ukupne težine čak 14,5 kg, što joj je zasad rekord. Na tom natjecanju zapazio ju je tadašnji svjetski prvak u ribolovu Alan Perko, koji je rekao kako još nije vidio tako talentirano dijete, te ju je pozvao da se učlani u klub ŠRK TSH Čakovec. Tako je sve počelo. Roditelji su uložili u opremu, a otac Darijo svoje je vrijeme prilagodio Haninim natjecanjima.

– Vrh svega je što je Hana prošli tjedan dobila poziv za U-15 nacionalnu reprezentaciju. Bili smo oduševljeni! Tajno smo se nadali da će dobiti poziv. Dobila ga je i prihvatili smo – rekao je tata Darijo, a Hana se je od uzbuđenja već počela pakirati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,194FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE