15 C
Čakovec
Nedjelja, 3 rujna, 2023

Predavanje Florijan Andrašec u kontekstu poetike pučke književnosti

Florijan Andrašec u kontekstu poetike pučke književnosti/Pučki pisac u digitalnom okruženju koje će se održati u srijedu 26. travnja 2023. godine s početkom u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani.

Zajedničko predavanje Lee Šprajc i Tatjane Pintarić održava se povodom 135. obljetnice rođenja međimurskoga pučkog pisca Florijana Andrašeca (1888. – 1962.). U prvome dijelu predavanja Andrašecovo će se književno stvaralaštvo tumačiti u kontekstu poetičkih i književnopovijesnih odrednica pučke književnosti.

Predstavit će se i dosad objavljene publikacije o Andrašecovu životnom i stvaralačkom putu te naglasiti kako su njihovi autori pristupili odredbi Andrašecova pjesničkog identiteta. U drugome dijelu predavanja predstavit će se školski projekt Florijan i ja koji matična Osnovna škola Domašinec sa svojim područnim školama provodi od 2015. godine, s ciljem popularizacije Andrašecova lika i djela te kreativnog izražavanja na zavičajnom kajkavskom idiomu.

Lea Šprajc profesorica je hrvatskoga jezika i književnosti u Gospodarskoj školi u Čakovcu, etnologinja i glazbenica kantautorica. Tatjana Pintarić učiteljica je razredne nastave u Područnoj školi Florijana Andrašeca u Dekanovcu i idejna začetnica projekta Florijan i ja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE