Chris Botti, dobitnik Grammyja, sljedećeg mjeseca stiže u čakovečki Centar za kulturu!

 Nakon Béle Flecka, u srijedu 15. 5. u Čakovec stiže svjetska zvijezda i dobitnik nagrade Grammy – veliki Chris Botti, slavni američki instrumentalist, prvorazredni jazz i crossover trubač koji je radio s najvećim zvijezdama poput Stinga te prodao preko četiri milijuna albuma diljem svijeta.

“Da, doista mislimo ozbiljno! Želimo Čakovec promovirati u grad jazza, ali ne zato što smo si tako samo zamislili, nego što za to imamo čvrste temelje. Čakovec ima ozbiljnu jazz tradiciju, uostalom jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji i dan-danas može okupiti cijeli big band – i to redovito čini.

Osim toga u dvorani Centra za kulturu imamo idealan prostor i ambijent za takve događaje.
A uz sve to, na idealnoj smo lokaciji na sjecištu europskih puteva, što nam sve daje za prvo
vjerovati da smo na pravom putu da našu destinaciju učinimo mekom glazbenih sladokusaca, koji će upravo u Čakovcu spojiti doživljaje autohtonih proizvoda, urbanog ambijenta grada, prirodnih ljepota i vrhunske glazbe” – ističe Filip Horvat, i sam jazz glazbenik, koji stoji iza ove inicijative na čelu Turističke zajednice grad Čakovca. 

Jer dovoljno je samo reći: prije Čakovca – Berlin (Theater des Westens) i Beč (Wiener
Konzerthaus), a dva dana nakon Čakovca – veliki amfiteatar na otvorenom koji može primiti 4000 posjetitelja u Istanbulu, potom Opera u Dubaiju u kojoj gostuju doista najveće zvijezde, La Cigale u Parizu i Barbican u Londonu.

To su destinacije u koje prije i poslije Čakovca stiže taj slavni američki instrumentalist,
prvorazredni jazz i crossover trubač koji je radio s najvećim zvijezdama poput Stinga te
prodao preko četiri milijuna albuma diljem svijeta.

No Filip Horvat ističe još jednu rijetkost: “Teško da ćete igdje drugdje moći doživjeti takvog svjetski priznatog glazbenika, jednu istinsku glazbenu zvijezdu, bliže i direktnije s obzirom da naša dvorana ima tek petstotinjak mjesta. Toliko blizu da ga gotovo možete dotaknuti. Siguran sam, stoga, da će do Čakovca zbog takvog događaja potegnuti mnogi ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u susjedstvu, a sve u cilju da naš Čakovec takvim projektima upišemo kao kulturno-turističku destinaciju prepoznatljivu u ovom dijelu Europe.”

I stoga, bez obzira na to koje mjesto naposljetku ugrabili – jer ostalo ih je sasvim malo, sjediti u čakovečkom Centru za kulturu toga 15. 5. za sve ljubitelje vrhunske glazbe bit će doista –pravi privilegij.

Ulaznice osigurajte što prije na linku: https://bit.ly/4cLzX9e

Izvor i foto: G.A.D. PRODUKCIJA

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE