ŽIVOTNA PRIČA: Kata iz Posedarja zaljubila se u Sašu Palneca s kojim je osnovala obitelj u Murskom Središću!

Obitelj Palnec
Obitelj Palnec

Ljubavna priča između Dalmatinke i Međimurca koja se ne događa baš svaki dan, krenula je 2002. godine kad je Saša Palnec (40) iz Murskog Središća radio na izgradnji autoceste kod Posedarja. Kata (36) je u to vrijeme kao 19-godišnjakinja radila u trgovini koju je Saša svakodnevno posjećivao. Bezazleni razgovori i pokoji pogled doveli su ih do prekrasne obitelji s troje djece – Lara (15), Rocco (14) i Tessa (4).

Ipak, njihova ljubavna priča nije bila tako jednostavna na samom početku.

– Moja obiteljska situacija u to vrijeme nije baš bila najbolja. Otac nije prihvaćao Sašu, što mi je sad zapravo i jasno kad sam majka. Sve je to dovelo do toga da sam ja uzela ruksak i sa Sašom stigla u Međimurje, ispričala je Kata sjećajući se onih dana.

Nakon dva tjedna u Međimurju zajedno sa Sašom vratila u Posedarje. Mama je sve znala, ali tata je bio zaštitnički nastrojen.

– Razumio sam ja Katinog oca, u to sam vrijeme bio buntovan 24-godišnjak. Danas mi je apsolutno jasno zašto je on tako reagirao. Ipak moja i Katina tvrdoglavost nas je dovela do sretnog braka i prekrasne obitelji, istaknuo je Saša.

Ipak, Saša je uspio pridobiti povjerenje Katinog oca, te ga uvjeriti da nije samo usputan stranac koji je došao raditi na more. Nakon kratkog vremena su se vjenčali, ali i odlučili da će živjeti u Murskom Središću. A Katin otac je danas ponosan deda troje unučića.

– Mene je kod Saše nešto privuklo. Ne mogu reći da je to bila samo mladost ludost, jer smo se poznavali samo tri mjeseci. Postojala je doza ozbiljnosti u svemu. Naš je dogovor bio da će mi Saša pomoći stati na vlastite noge, ostali mi zajedno ili ne.

Dolaskom u Međimurje, Dalmatinka Kata morala je postepeno prihvatiti međimurski mentalitet. Iako ovdje živi već skoro dva desetljeća, kaže da razlike još i danas uviđa.

– Međimurski mentalitet teško da ću ikad skužiti. Taman kad mislim da sam se uvukla u taj film uvijek nešto krene nizbrdo i zato sam odustala, našalila se Kata, te dodala kako je shvatila što je međimurski jal, ali kako on postoji i u Dalmaciji.

Ipak, nije samo Kata morala prihvatiti drugačiji mentalitet, Saša je dobio suprugu Dalmatinku.

– Kata je nevjerojatno iskrena i direktna. Nekim ljudima čak to i smeta, ali smatram da je to nužno za dobru komunikaciju u braku i obitelji. Kod nas se ništa ne skriva pod tepih, već se odmah govori na glas, i bilo kakav problem rješava se za stolom, ispričao je Saša.

Ipak, obitelj Palnec ne planira još zadugo ostati u zelenom Međimurju. Saša radi u Njemačkoj već godinama, pa su radi zajedništva odlučili otići zajedno.

– Teško smo donijeli tu odluku, pogotovo radi djece kojima je život ovdje. Ipak, zajedničkim razgovorom odlučili smo da nema smisla da smo cijeli život razdvojeni, rekli su Saša i Kata.

Ta odluka najteže je pala najstarijoj Lari koja je vrsna plesačica u PS Korak. Ipak, njezina voditeljica Virna Hošnjak brzo se snašla i rekla kako će joj pomoći da njezina strast prema plesu nastavi rasti i u inozemstvu.

FOTO: Tin Tomanić

Ostavi komentar