Kristijan Srpak biciklom je krenuo na put od 600 km do Međugorja za oboljele od cistične fibroze

Kristijan Srpak, poznati čakovečki humanitarac malo prije se biciklom otisnuo iz Čakovca i krenuo prema Međugorju. Put od 600 kilometara prevalit će u sklopu kampanje Kaftrio – udah života koju je pokrenula Hrvatska udruga oboljelih od cistične fibroze. 

Cilj je stavljanje lijekova za cističnu fibrozu proizvođača Vertex Pharamceuticals na listu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji je sredinom travnja ove godine zaprimio svu potrebnu dokumentaciju za uvrštavanje modularne terapije na listu lijekova.

U kampanju Kaftrio – udah života osim Hrvatske udruge oboljelih od cistične fibroze uključen je i humanitarac Kristijan Srpak, dobitnik nagrade Ponos Hrvatske 2019. godine koji time ujedno postaje jedan od ambasadora ove kampanje.

Kristijan je tako par minuta nakon 9 sati krenuo biciklom na put od Čakovca s Trga Republike do Međugorja (Čakovec – Karlovac – Gračac – Trilj – Međugorje) prilikom čega će biciklirati gotovo 600 km, a procjenjuje da će mu za to trebati 4 dana. Svojim hvalevrijednim pothvatom želi doprinijeti osvještavanju javnosti o postojanju ove teške bolesti kao i o nužnosti uvođenja postojećih modularnih lijekova na listu HZZO-a. Motivacija za ovaj humanitarni projekt proizašla je iz njegove osobne životne situacije koja ga je dodatno potaknula da pomogne, kako cistična fibroza u Hrvatskoj više ne bi uzela ni jedan mladi život.

Na Trg Republike prije pokreta stigla je nekolicina članova Hrvatske udruga oboljelih od cistične fibroze, kao i Kristijanovi prijatelji koji su ga ispratili na ovaj hvalevrijedan put. Foto: dv

Ostavi komentar