23.9 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

5 jednostavnih savjeta za čitanje tarota

Tarot i čitanje karata nešto je što zahtijeva visoku koncentraciju i posvećivanje. Zato vam u nastavku teksta donosimo 5 jednostavnih savjeta bez obzira na to jeste li u tome novi ili se još usavršavate. Ovi će savjeti bilo kome pomoći da karte pročita sebi ili vježbajući sa svojim prijateljima, a ovdje možete brzo i besplatno pogledati što karte kažu o vama.

DOBRO PRIPREMITE SVOJ PROSTOR ZA ČITANJE

Ako pokušate izbjeći svaku vrstu smetnje, lakše ćete se usredotočiti na karte, njihove boje i energiju. Provjerite koliko je soba zen i je li uopće uredna (imati puno stvari ne znači imati neurednu sobu). Stol, odnosno površina na kojoj čitate karte u to vrijeme mora biti rezervirana izričito za tarot. Oko vas ne bi smjeli ležati nikakvi losioni, kreme, četke za kosu i slično. S druge strane, na vaš stol je dobrodošlo nešto što vas smiruje, kao što je cvijeće ili kristali. Bitno je da vas ono što je prisutno na stolu drži usredotočenima i mirnima.

Dakle, bez obzira čitate li na stolu ili na stolnjaku za tarot, pobrinite se da pozadina nije previše zauzeta. Neki stolnjaci za čitanje tarota puni su sitnih zvjezdica, točkica, simbola itd. što nikako nije dobro. Obična boja stolnjaka omogućit će vam da bolje komunicirate sa svojim kartama jer vas ništa podsvjesno neće ometati.

Sada su karte na stolu..

SLUŠAJTE SVOJ PRVI OSJEĆAJ – SLUŠAJTE INTUICIJU

Vaša intuicija i instinkt u tarotu je uvijek pravi odgovor jer se tarot jezik na instinktu i energiji i temelji. Iako je prvo potrebno i samo znanje, proučavanje i predanost kako biste naučili sve simbole i sve poruke karata, kad posjedujete moć slušanja intuicije – na konju ste. Možda će se desiti da ćete u čitanju neke karte biti rastegnuti između dvije moguće varijante – imate dobar osjećaj u vezi loše karte. U ovom slučaju nikako nije lako napraviti izbor, ali instinkt je u ovome vrlo bitan.

NEMOJTE IZMISLITI ODGOVOR PRIJE IZVLAČENJA KARTE

Iako vam možda gori srce za osobom o kojoj postavljate pitanje, iako možda neki posao želite više nego išta; nemojte razmišljati o odgovoru prije nego što izvučeš kartu. Radite li čitanje za sebe ili za nekoga drugoga tko je nestrpljiv oko nekog njemu bitnog događaja, duboko udahnite. Pokušajte biti racionalni i postavite udaljenost između vaše želje i vašeg pitanja.

Nemojte utjecati na karte ili ih na bilo koji način interpretirati kao onaj odgovor koji vi želite čuti. Karte bi se mogle tumačiti beskrajno, ali negdje u svojoj glavi znate što karte govore iako to možda nije ono čemu ste se nadali. Ne dobiti ono što želite dio je života, a isto tako i čitanja karata.

NE POSTAVLJAJTE ISTO PITANJE DVA PUTA

Svoje pitanje nipošto nemojte postavljati iznova. Ni lagano preoblikovanje pitanja karte neće prevariti i natjerati ih da ukažu na pozitivan odgovor. Poštujte svoje karte i prihvatite odgovor koliko god on bio razočaravajuć. Umjesto toga, pokušajte kopati dublje u odgovor, nemojte zaboraviti da je tarot prije svega alat za usmjeravanje ispravnoj odluci.

VJEŽBAJTE

Bez obzira na to jeste li početnik ili ne, svoju knjigu za tarot i natalnu kartu uvijek držite pored sebe, bilo da čitate za sebe ili za prijatelja. Kad u nešto niste sigurni, zabilježite svoje čitanje, provjerite što kaže knjiga.

Vrlo je korisno voditi i dnevnik čitanja karata. Jednostavno zapišite datum, postavljeno pitanje, izvučene karte, ali ono najbitnije – svoje osjećaje tijekom otvaranja i čitanja karata. Ovim ćete načinom također i izoštriti svoje vještine te naučiti na svojim greškama kao bi vam u daljnim čitanjima bilo puno lakše interpretirati otvorene karte.

FOTO: Pixabay

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE