Desetak nogometnih klubova i službeno traži formiranje Premier međimurske lige

Većina klubova Međužupanijske lige 4. NL i nekoliko klubova iz vrha 1. Međimurske lige pokrenuli su inicijativu da se već od sljedeće sezone 2020/2021 pokrene Premier liga. U stvari traže da se 4. NL Varaždin-Čakovec podijeli na dvije skupine, a skupina u kojoj bi participirali međimurski klubovi nazvala bi se Premier liga i bila bi iznad 1. međimurske lige.

Članovi četvrte lige koji su potpisali ovu inicijativu su: NK Dinamo Palovec, NK Nedelišće, NK Međimurec Dunjkovec
Pretetinec, NK Dinamo Domašinec i NK Omladinac Novo Selo Rok, a inicijativi se nisu priklonili NK Mladost Komet Prelog, NK Mladost Sveta Marija i NK Sloga Čakovec.
Za ovakvu ligu je i šest klubova 1. Međimurske lige: NK Centrometal Macinec, NK Dubravčan Donja Dubrava, NK Graničar Kotoriba, NK Polet Pribislavec, NK BSK Belica i NK Hodošan.
Stav klubova  su uputili na Izvršni odbor MNS-a te predsjedniku MNS-a i članu Izvršnog odbora HNS-a Mati Kljajiću i u obrazloženju između ostalog napisali:
1. Nitko od klubova potpisnika neće se prijaviti za natjecanje u postojećoj 4.NL ČK-VŽ. 
2. Zahtijevamo od čelništva MNS-a da nam za sezonu 2020./21. omogući natjecanje u ligi u kojoj će sudjelovati međimurski klubovi sadašnje 4.NL ČK-VŽ i vodeći klubovi 1. Županijske lige. Zahtijevamo od MNS-a da nam omogući formiranje ovakve lige. Natjecanje može biti privremenog karaktera zbog novonastale teške situacije. Omogućiti da natjecanje ne bude zatvorenog karaktera i da se prvaku pruži mogućnost napredovanja u viši rang.

3. U sezoni 2020./2021. mi potpisnici nećemo pokušavati angažirati igrače drugih klubova potpisnik da prijeđu u naš klub. Transfer igrača između klubova potpisnika moći će se realizirati u slučaju sporazuma između dvaju klubova.

Upitali smo koordinatora ove inicijative, Rajka Topleka (na slici), predsjednika NK Omladinac Novo Selo Rok da pojasni  svrhu formiranja ovakve lige:
– Ovako formirana liga donijela bi puno više zainteresiranosti gledatelja kad međusobno igraju međimurski klubovi. Mi smo predložili da bi liga imala 14 članova. I nije to po meni zatvaranje u sebe, jer se pokazalo da u ovoj 4.NL Čakovec-Varaždin nema previše interesa gledatelja kad igraju klubovi iz naše županije s klubovima iz Varaždinske županije. Ovaj prijedlog koji smo poslali inače je posljedica teške situacije u klubovima zbog koronavirusa, a smatram da će u budućnosti biti još teže. Mi predlažemo da i dalje egzistira ta liga podijeljena na dva dijela, a da na kraju sezone prvaci skupina razigravaju tko će ući u 3. HNL Sjever. Uvijek će biti i nezadovoljnih kada se poslože sve lige, ali pokušat ćemo prijedlogom usuglasiti sve lige ispod Premier lige na najpravedniji način. Vjerujem da ćemo u svemu tome imati podršku našeg saveza i predsjednika Mate Kljajića, kazao je Toplek.
4.NL Čakovec Varaždin pod upravljanjem je međužupanijskog odbora, a trenutno je pod ingerencijom Varaždinskog nogometnog saveza.
Kakav će biti rasplet ove inicijative ostaje nam za vidjeti u narednim danima, ali prema signalima iz MNS-a ova inicijativa za sada ne podržavaju zbog ugovora s Varaždinskim nogometnim savezom, odnosno mnogobrojnih drugih reperkusija oko natjecanja. (d) 

Ostavi komentar