Čakovečka bolnica rekonstruirala prilaz: Za još brži prolaz Hitne pomoći

Danas je svečano otvoren novi, rekonstruirani prilaz Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije. 

Kako je rekao ravnatelj ŽB Čakovec Igor Šegović, novim uređenjem će se omogućiti brži i nesmetan pristup vozilima hitne pomoći, također će se povećati sigurnost korisnika zdravstvenih usluga u krugu čakovečke bolnice kao i povećati kvaliteta komunalne infrastrukture i uređenje parkirnih mjesta.

Na pitanje hoće li ga i pacijenti moći nesmetano koristiti, ravnatelj Šegović je rekao:

– Prema već ranijem sporazumu koji je potpisan 20. travnja 2021. godine između bivšeg ravnatelja Tomislava Novinščaka i ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Vladimire Križaj – Grabant, bolnici su dodijeljena tri parkirna mjesta, dok će ostala mjesta koristiti Zavod za hitnu medicinu. Tako je napravljeno ukupno 21 parkirno mjesto koje će koristiti Hitna i djelatnici.

Dakle ovo je parkiralište za službena vozila koja su sad smještena na neprikladnom mjestu. To su vozila koju skupa, koja treba čuvati, a ovdje će sigurno biti čuvana. A sad, ako netko treba ući, postoji i treća traka koja se može koristiti i na kojoj možete ostaviti svoje najmilije. U hodu ćemo vidjeti što još treba doraditi ili promijeniti, rekao je Šegović. 

Projekt je realiziran zahvaljujući dobroj suradnji Županijske bolnice Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu MŽ i Međimurske županije, a radovi su izvršeni u najkraćem mogućem roku. Kako je istaknula ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Grabant Križaj, rekonstrukcijom je pacijentima i službenim vozilima omogućen lakši prilaz zdravstvenim ustanovama te je omogućen stalni protok prometa bez stvaranja gužve i zastoja:

– Zavod za hitnu medicinu je u okviru svojih djelatnosti, hitne medicine i sanitetskog prijevoza, prvenstveno orijentiran na rad na terenu službenim vozilima i prijevoz pacijenata stoga će im rekonstruiran prilaz s više kolničkih traka uvelike olakšati rad, a prijevoz pacijenata učiniti sigurnijim, bržim i komfornijim.

Ugovorena vrijednost projekta je 1.169.402,53 kune, a radove je izvela međimurska tvrtka, Tegra d.o.o. čiji je direktor Ivan Kolarić pojasnio da su rekonstruirane prilazne ceste, parkiralište, kanalizacijska mreža i rasvjeta te je uređen okoliš čime je prostor osim funkcionalnosti dobio prekrasan novi vizualni identitet.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr.med. Igor Šegović zahvalio je bivšem ravnatelju dr.med. Tomislavu Novinščaku koji je inicirao projekt rekonstrukcije prilaza, a zahvalu je uputio i pokojnom Martinu Vinku, gospodinu koji je iz humanih razloga dio svog nasljedstva nakon smrti donirao Županijskoj bolnici Čakovec te su sredstva uložena u realizaciju ovog projekta. Kao simboličan znak zahvale, gospodinu Vinku postavljena je spomen ploča kod ulaza u Županijsku bolnicu Čakovec.

– Otvorenjem ovog infrastrukturnog projekta omogućen je brži, sigurniji i dostupniji pristup pacijentima, posebice osobama s invaliditetom, no ovo je samo jedan u nizu projekata ulaganja u infrastrukturu i razvoj zdravstvenog sustava kojima želimo našim građanima pružiti što kvalitetniju zdravstvenu skrb. Posljednjih pet godina u međimursko zdravstvo uloženo je gotovo 300 milijuna kuna, početkom ove godine otvoren je rekonstruirani Odjel abdominalne i dječje kirurgije, u tijeku su radovi proširenja Zavoda za javno zdravstvo MŽ, kao i jedan od najvažnijih projekata u zdravstvu, obnova četiri zgrade Županijske bolnice Čakovec čime će se zaokružiti ulaganja u podizanje kvalitete i standarda zdravstvene usluge na području Međimurja, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec pritom dodavši da je u planu i adaptacija odjela pedijatrije, neurologije, ginekologije i ortopedije.

– Projekt rekonstrukcije prilaza Bolnici i Zavodu za hitnu medicinu ostat će u nasljeđe građanima Međimurja narednih nekoliko desetaka godina, a simbolično je završen u godini u kojoj Županijska bolnica Čakovec obilježava 100 godina djelovanja, a Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije 10 godina postojanja, zaključio je župan Posavec.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar