Boška Ban Vlahek izborila početak izgradnje nove školske zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec!

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila amandman zastupnice Boške Ban Vlahek, u izmijenjenom obliku, za početak izgradnje nove školske zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Još od jeseni 2020. godine zastupnica u Hrvatskom saboru, Boška Ban Vlahek (SDP) iz Čakovca redovito podnosi amandmane na Državni proračun Republike Hrvatske za Centar i odgoj i obrazovanje Čakovec. Danas je amandman konačno prihvaćen što je povijesni trenutak za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Apel kojeg je zastupnica prošli tjedan uputila premijeru Plenkoviću:

– Nemojmo više odgađati, započnimo izgradnju nove škole Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Jer, bez obzira na stranačke boje, sve nas povezuje jedan zajednički cilj – da djeca s poteškoćama postanu djeca mogućnosti!,  naišao je na odobravanje vladajućih.

Podsjetimo, na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 2019. godine u Čakovcu donesen je zaključak u vezi izgradnje nove zgrade COO-a Čakovec na koju se, zbog nedostatka financijskih sredstava, čeka više od 10 godina. Od 2020. godine u prijedlozima Državnog proračuna planiraju se sredstva za početak izgradnje nove zgrade COO-a. Prema dogovoru, ali i izrečenom na sjednicama Sabora, gradnja je trebala početi 2021. godine.

Centar za odgoj i obrazovanje premalih je kapaciteta što smo već puno puta pisali. Sada će se konačno moći početi graditi novi Centar koji pohađaju djeca iz cijelog Međimurja.

FOTO: Patrik Macek/ Pixsell

 

Ostavi komentar