Bolt će u sklopu Sajma sigurnosti i prevencije najboljim vozačima dijeliti kacige

Sajam prevencije i sigurnosti održat će se na otvorenim terenima kod SRC-a “Mladost” u Čakovcu, na adresi Športska ulica 2, u petak 23. rujna, s početkom u 10:00 sati.

Građani će se na posebnom Boltovom poligonu upoznati s najboljim praksama vožnje e-romobila, a prvih 50 uspješnih vozača na poklon će dobiti kacigu!

Čakovec je bio peti hrvatski grad koji je uveo uslugu najma Bolt električnih romobila, sada dostupnu u njih osam diljem Hrvatske. Popularnost ove usluge mikromobilnosti potvrđuje i podatak da su građanke i građani u samo četiri mjeseca otkad je ona dostupna u Čakovcu na “Boltekima” prošli više od 88.000 km, a istaknuo se i posebno entuzijastičan korisnik s vožnjom od čak 30 km.

Bogatom programu Sajma sigurnosti i prevencije koji godinama okuplja profesionalce iz te sfere ove se godine pridružio i Bolt koji će u suradnji s lokalnom policijom pomoću poligona ukazati građanima kako sigurno koristiti e-romobile, testirati vještine vožnje, poštivati prometne propise te ispravno parkirati.

Prvih 50 građana koji se tijekom demonstracije pokažu kao najvještiji Bolt će podijeliti besplatne kacige koje će kasnije moći koristiti tijekom vožnje Boltovih romobila u
gradu.

Zainteresirani građani stariji od 16 godina moći će se okušati u vožnji na Boltovom
poligonu, a u slučaju kiše aktivnosti će se preseliti u prostorije sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec.

Građani Čakovca trenutno na raspolaganju imaju 150 romobila koji se nalaze na devet
ispostavnih lokacija, a u blizini se nalaze još tri lokacije s 50 romobila u općini Nedelišće. Za vrijeme trajanja Europskog tjedna mobilnosti u Čakovcu će romobili biti dostupni po posebnim cijenama – tako će korisnici romobile moći otključati po cijeni od 5 kuna (0.66 EUR) te se prvih deset minuta vožnje voziti besplatno, a nakon deset minuta jedna minuta vožnje iznosit će jednu kunu (0.13 EUR).

Ostavi komentar