20. Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije okupio više od 400 djece

Sve je bilo u olimpijskom duhu, nosila se i olimpijska baklja

Varaždinski stadion Sloboda bio je domaćin 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Varaždinske županije, manifestaciji koja je okupila više od  400 djece, dječaka i djevojčica koji su se natjecali u mnogobrojnim sportskim disciplinama.

Natjecalo se ukupno 10 ekipa iz devet vrtića s područja Županije, a natjecanja su bila u malom nogometu, bacanju loptice i u atletici – trčanju te skoku u dalj.

Olimpijski festival je otvorila Renata Skoko, pročelnica županijskog Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana koja je tom prilikom pohvalila festival kao jedan pravi dječji projekt koji promiče olimpijske ideale kao što su poštivanje pravila igre, uvažavanje drugih natjecatelja, timski rad te samopoštovanje.

– Ova ponosna i nasmijana lica djece koja smo vidjeli u mimohodu samo nam govore kako organizatori iz godine u godinu stvaraju jednu lijepu priču koja se osjeća i doživljava punim srcem. Čestitam organizatorima na još jednoj lijepoj i dobro odrađenoj organizaciji ove jubilarne olimpijade te sam sigurna da će djeca sa ovog stadiona otići nasmijana i vesela, svaka sa svojom medaljom, puna prekrasnih dojmova, ali i sklopljenih novih prijateljstava, rekla je pročelnica Skoko.

Predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop, organizator ovogodišnjeg natjecanja, naglasio je kako su djeca naše blago koje treba čuvati i njegovati te ih poticati na bavljenje sportom kao i pravilno ih usmjeriti u život.- Cilj Olimpijade je doprinijeti odgajanju djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta i mislim da u tome uspijevamo,rekao je Čop.

 

Ostavi komentar