ZRINSKI ART FESTIVAL 2019: Teutin “Neprekinuti pjev ptica” čakovečku publiku teleportirao u Woodstock doba

Drugi festivalski dan Zrinski Art festivala donio je toliko iŠčekivanu plesnu predstavu Studia suvremenog plesa Teuta “Neprekinuti pjev ptica”. U nju je uloženo mnogo sati priprema s puno ljubavi i originalnih ideja.

Izvedena je na “Jezeru livada” ispod zidina starog bedema. Uz pedeset plesačica Teute ples je maestralnim plesnim pokretima začinio i  Čakovčanin Vilim Poljanec student prestižne salzburške Akademije plesa te Melani Karažinec vokalnim interpretacijama pjesama rock’n’roll dive Janis Joplin koja je i bila jedna od sudionica koncerta Woodstock čija obljetnica i jest okosnica ovogodišnjeg ZAF-a.

Teutini plesači sjajno su iskoristili umjetničku instalaciju akademske kiparice Mirjane D.H. Smolić, ambijent čakovečkog parka, a na plesnu livadu dio plesača stigao je retro kombijem što je publika s oduševljenjem prihvatila. Plesom su simbolično dočarali šetnju kroz vrijeme dozivajući optimizam i nadu u bolji život koji se može ostvariti pozitivnim djelima, iskrenim mislima, ljubavlju i mirom prema svemu i svima.

Kako bi sve bilo u skladu s Woodstock atmosferom pobrinulo se i nebo. Taman po završetku plesa ponovo je zakišilo što nije zasmetalo plesačicu Gitu iz Splita koja je stigla u Čakovec s turistima gostima i dobrovoljno publici predstavila svoj hindu – indijski ples.

Kadrove atraktivne plesne priče zabilježio je Mario Golenko. Pogledajte ih OVDJE.

 

Ostavi komentar