ZRINSKI ART FESTIVAL 2019: Teuta izvodi performans “Neprekinuti pjev ptica”

Teuta_Zrinski Art festival
Dio plesača Teute koje će nastupiti na Zrinski Art festivalu

Voditeljicu čakovečkog Studia suvremenog plesa Teuta Nikolinu Mekovec i njezine plesačice zatekli smo u Perivoju Zrinski na pripremama za ovogodišnji nastup na Zrinski Art Festivalu.

Svjetski prihvaćen simbol mira (peace) tijelima su oblikovale plesačice Teute
Svjetski prihvaćen simbol mira (peace) tijelima su oblikovale plesačice Teute

Otkriva dio programa otvaranja, a kakve su sve plesne, umjetničke i druge atrakcije pripremili, najbolje će biti doći vidjeti i doživjeti sljedećeg vikenda od petka 6. do nedjelje 8. rujna:

– Ovogodišnji Zrinski Art Festival imat će dva otvaranja. Najprije će biti jedno mini otvaranje uz grandioznu i prekrasnu skulpturu akademskog kipara Hrvoja Dumančića koja će se nalaziti kod naše secesijske zgrade svima poznate kao zgrada Doma sindikata.Ta će nas skulptura sve potaknuti na razmišljanje i biti će nešto što smo svi imali.

Potom će Studio suvremenog plesa Teuta će u 20:45 na livadi kod starog bedema u Perivoju Zrinskih izvesti performans pod nazivom “Neprekinuti pjev ptica”. Zašto smo ga tako nazvali i zašto je taj pjev prekinut ne bih otkrivala. Naša plesna predstava bit će jedna šetnja kroz vrijeme. Zašto kroz vrijeme? Bit će to šetnja kroz vrijeme u sebi, kroz naše živote, kroz našu prošlost, sadašnjost, budućnost. Ove godine predstava govori o društvu u kojem živimo, i u kakvom smo živjeli, gdje smo sada i koja je naša vizija kako bi svijet zapravo trebao izgledati. Na livadi će biti postavljena i jedna osobita instalacija doktorice umjetnosti Mirjane D. H. Smolić.

 foto: rr, arhiva Teuta

Nikolina Mekovec
Nikolina Mekovec

 

 

 

Ostavi komentar