Završen 49. Majski muzički memorijal Josip Štolcer Slavenski

Danas je u 20 sati završen 49. Majski muzički memorijal Josip Štolcer Slavenski s večeri laureata nagrade Grada Čakovca za najbolje glazbeno ostvarenje u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu a nagrada je pripala Krešimiru Seletkoviću za djelo Distopia.

Nagradu je uručila gradonačlnica Čakovca Ljerka Cividini koja je u uvodnom obraćanju izjavila kako je tužno vidjeti polupraznu dvoranu i kako se nada da su to još posljedice pandemije i da će čakovčanci ubrzo ponovo punuti dvoranu Centra za kulturu na svim događanjima, prisustvovala je i izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu dr. sc. Vesna Pascuttini-Juraga.

Posebna nagrada pripala je Ladislavu Vargi za njegov dugogodišnji rad na Memorijalu.

Na danjašnjem repertoaru  moglo se čuti tri djela: Pet stadija žalovanja nagrađenog Krešimira Seletkovića, zatim Hrvatsku misu Borisa Papandopula i svojevrsnu himnu Zvira voda Josipa Štolcera Slavenskog.

Program izvodi Zbor Hrvatske radiotelevizije pod dirigentskim vodstvom Tomislava Fačinija i pratnju na violončelu Branimira Pustičkog

Galeriju pogledajte ovdje (49.MMM)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar