Zastupnica Sunčana Glavak sudjelovala na stručnom skupu u organizaciji ETŠ-a Čakovec

Na platformi Zoom u utorak, 16. veljače održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija, trgovina i poslovna administracija – podsektor ekonomija za profesore ekonomske skupine predmeta iz Srednjih škola Zabok, Ivanec, Novi Marof, Ludbreg, Prelog te Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, čiji je profesor Josip Posavec voditelj tog vijeća i organizator skupa, izvijestili su iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Na skupu su sudjelovale i nova viša stručna savjetnicu za ekonomiju, trgovinu i poslovnu administraciju, Vedrana Šimunić Rod, te ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Bosiljka Vinković Kukolić, koje su na samom početku pozdravile sve nazočne.

Sadržaj stručnog skupa sastojao se od tri dijela.

Prvi dio vodila je zastupnica u EU parlamentu, Sunčana Glavak u kojem je sudionicima prenijela svoja iskustva i govorila o višegodišnjem financijskom okviru EU, mogućnostima participacije u programima fondova EU – Erasmus +, te o zastupničkim aktivnostima u Europskom parlamentu.

Drugi dio, kojem je tema bila Digitalni obrazovni sadržaji u nastavi računovodstva – dijeljenje primjera dobre prakse, vodila je prof. izvrstan savjetnik Dragica Koštarić iz Srednje škole Prelog.

Treći dio pod nazivom Diseminacija informacija sa stručnog skupa za voditelje ŽSV/MŽSV-a u obrazovnom sektoru Ekonomija, trgovina i poslovna administracija; Edutorij – CARNet kao repozitorij otvorenih digitalnih sadržaja koju je vodio voditelj vijeća i organizator skupa Josip Posavec.

Evaluacija sudionika pokazala je da su predavanja bila izuzetno zanimljiva i korisna za sve sudionike. Veliki interes svih sudionika, mnoštvo pitanja i odgovora tijekom stručnog skupa dokaz je da ga je vrijedilo organizirati, zaključio je organizator skupa Josip Posavec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE