Međimurje se spasilo poraza od Sesveta u zaostaloj utakmici 2. HNL

Stjepan Igrec slavi vodeći zgoditak protiv Sesveta

Nije dobro počeo nastavak prvenstva 2. HNL za Međimurje, teškim porazom protiv Rudeša, ali u srijedu u zaostaloj jesenskoj utakmici na SRC Mladost ipak su naši u završnici utakmice spasili bod protiv Sesveta za konačnih 2:2 (1:1). Golove za čakovečki sastav zabili su Igrec i Hranilović.

Sesvećani su ipak bili puno “prihvatljiviji” protivnik nego goropadni Rudeš, ali svejedno Međimurje nije prihvatilo ponuđeno posebice u prvom dijelu susreta gdje su poveli i mogli nokautirati goste.

Naime, u ranoj fazi utakmice nakon katastrofalne reakcije Komorskog Međimurje je povelo golom Igreca za 1:0. Taj gol kao da je šokirao goste koji su bili zreli da dobiju još dva-tri komada, ali je Marcijuš u dva-tri navrata sve dobro napravio osim završnog udarca.

Jalovu inicijativu gosti su do kraja poluvremena pretvorili u pritisak prema vratima Jesenovića koji je urodio plodom. Ali ovaj put je loše reagirao francuski igrač u redovima Međimurja Merville koji je najprije loše uklizao gostujućem igraču, a u nastavku akcije uspio napraviti penal u potpuno bezopasnoj poziciji za goste. Majić je poravnao na 1:1.

U nastavku inicijativa gostiju, ali bez nekih prilika. Dapače bliže golu bilo je Međimurje točnije Kuzminski koji je ušao u nastavku i zaprijetio u 60. minuti.

I onda infarktna završnica što nije novost kad je u pitanju čakovečki stadion SRC Mladost.

Najprije su gosti pritisak pretvorili u pogodak, a zabio je njihov najbolji strijelac Topić koji je također ušao u nastavku utakmice. Tek nakon 1:2 probudili su se domaći i konačno zaigrali kako treba u tih desetak zadnjih minuta. Najprije je Igrec zamalo promašio nakon ubačaja iz kuta, a onda je ipak pogodio Hranilović. Nakon jednog pomalo očajnog visokog ubačaja Hlišća u kazneni prostor gostiju, maestralno je glavom zabio kapetan Međimurja koji je prebacio gostujućeg vratara, za ipak na kraju ohrabrujućih 2:2.

Iako klubovi sa samog dna još uvijek nisu blizu (Solin zaostaje 8 bodova, ostala dva još više), ipak naši trebaju zaigrati odlučnije i agresivnije ako žele pobjeđivati. (md, dz)

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar