VODIČ KROZ VINCEKOVO: Kamo, kada i kako za Vincekovo 2019?

Polako nam se približava još jedno Vincekovo. Tim povodom donosimo pregled organiziranih Vincekovih pohoda u međimurskom vinogorju kako bi lakše odlučili gdje možete aktivno obilježiti Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara.

Na druženje po međimurskim bregima pozvani su družiti se rekreativci, planinari, ljubitelji prirode i dobre kapljice.

Ne propustite tradicionalni Vincekov pohod od Macinca do Vinske kuće Kerman!

Turistička zajednica Općine Nedelišće, Vinska kuća Kerman i Udruga Maxenca Macinec pozivaju vas na tradicionalno Vincekovo kod Kermana!

U subotu, 19. siječnja na startu kod Društvenog doma u Macincu, naši domaćini – članovi Udruge Maxenca će poslužiti domaću slaninu, kobasice, kolače i ostale specijalitete kako bi u 9,30 h svi imali dovoljno energije za pokret v brege.

U Macincu je predviđeno okupljanje oko 9,00h te preuzimanje bonova za hranu i piće. Sudionici će pješačiti 11 kilometara od Macinca do cilja u Vinskoj kući Kerman u Svetom Urbanu pa će prva pauza i okrjepa dobro doći u Badličanu kraj nogometnog igrališta. Kad Vincekovi prijatelji oko 12,30 sati stignu do Vinske kuće Kerman sve će biti spremno za pravi obrok i tekuće osvježenje uz živu glazbu, tradicionalnu ceremoniju i spremnost za malo plesa.

Za sve sudionike organiziran je i besplatan povratak autobusom nazad do Macinca.

Sveti Martin na Muri: Vincekov pohod u župni vinograd bit će 20. siječnja!

Tradicionalno u organizaciji Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Sveti Martin” održava se pohod u župni vinograd u nedjelju, 20. siječnja.

Okupljanje i pohod kreće iz centra Svetog Martina na Muri da bi nakon otprilike sat vremena pješačenja stigli u župni vinograd gdje će se održati tradicionalni obred. Okupljanje je u 13:30 sati u centru Svetog Martina na Muri. Pokret iz centra je u 14:00 sati. Dolazak u župni vinograd predviđen je oko 14:45 – 15:00 sati.

VINCEKOVO PO ŠTRIGOVSKIM BREGIMA: Rezervirajte 19. siječanj za pohod po Međimurskoj vinskoj cesti!

Vincekovo je i ove godine u Štrigovi. Pridružite nam se u subotu, 19. siječnja 2019. godine u samom centru Štrigove, odakle ćemo se zaputiti na Međimursku vinsku cestu i pobliže upoznati vinare domaćine. Pohodu će se priključiti i Regionalni klub IPA Međimurje.

Na svakom punktu dočekat će vas šalica toplog čaja i kuhanog vina kako biste se ugrijali. Priuštite sebi boravak na svježem zraku i dobru atmosferu koje zasigurno neće nedostajati. Vidimo se 19. siječnja 2019. godine u centru Štrigove, Vincekovo vas čeka.

Ako se još niste uvjerili u čari Vincekovog po štrigovskim bregima, morate znati samo ovo: Kak je je… Dobro je!

Vincekovo u Štrigovi

IBundekov 21. Vincekov pohod u nedjelju, 20. siječnja

Vincekov pohod rekreativna je manifestacija u organizaciji Planinarskog društva Bundek iz Murskog Središća. Proglašena je najboljom planinarskom aktivnosti u Hrvatskoj u 2010., 2016. i 2018. godini.

I ove godine planinare, rekreativce i ljubitelje prirode očekuje lagano hodanje na pet brežuljaka,14,5 km, 4-5 sati hodanja s mnogo stajanki i odmorišta, Toplice Sv. Martin – Grkaveščak – Gradiščak – Kapelščak – Koncovčak – Balog – Bundek – Mursko Središće. Start je zakazan od 8 do 9 sati u Toplicama Sv. Martin. Cilj je sportska dvorana M. Središće (ugostiteljska ponuda hrane i pića).

Za one koji dolaze osobnim prijevozom organizirani su besplatni autobusi iz M. Središća i voze od 7.10 sati do 8.45. Stajanku u M. Središću priprema TZGMS.

Startnina: 15 kn, a za djecu je besplatno. U cijenu je uračunat autobusni prijevoz iz M. Središća, hrana i piće na startu (listić startnine služi za dokaz kojim se dobiva pečat u kartončiću Vincekovog pohoda). Svaki sudionik za 10., 15., 20. Vincekov pohod dobiva nagradu.

 

Ostavi komentar