Vijećnik Šegović na Skupštini iznio kako je Bolnica izgubila spor s dr. Grudićom koji je protupravno smijenjen s mjesta ravnatelja

Josip Šegović, vijećnik HDZ-a aktualizirao je pitanje protuprvne smejne dr. Grudića s mjesta ravnatelja Bolnice.

Smjena dr. Roberta Grudića s mjesta ravnatelja bolnice ponovno se našla u središtu pažnje na sjedinci Skupštine Međimurske županije.

Josip Šegović, vijećnik HDZ-a na aktualnom satu Županijske skupštine izašao je pred vijećnike s informacijom da je odlukom Županijskog suda u Zagrebu od 2. ožujka ove godine postala pravomoćna presuda o protupravnoj smjeni Roberta Grudića, ravnatelja Županijske bolnice Čakovec.

Pitao je župana Matiju Posavca što planira poduzeti nakon presude s obzirom na to da je i sam sudjelovao u spomenutoj protupravnoj smjeni? Naime, postavlja se pitanje vraća li se Grudić odlukom suda na mjesto ravnatelja? Zatim, ima li pravo na materijalnu zadovoljštinu, ako je oštećen protupravnom smjenom?

Župan Matija Posavec je kazao da presudu nije dobio, a da u prvostupanjskoj presudi nije zatražen povratak na staro radno mjesto ni materijalna zadovoljština.

Prema dobro informiranom vijećniku Josipu Šegoviću pravomoćna presuda donesena je i u slučaju smjene Sandre Percač, nekadašnje ravnateljice ustanove Rudolf Steiner. I njezina smjena je prema pravomoćnoj presudi bila protupravna, iznio je Šegović. Župan Matija Posavec  je rekao da je taj spor više vodila Općina Donji Kraljevec, jer je Međimurska županija u ustanovi manjinski partner. Na taj se način ogradio od ovog spora.

Ostavi komentar