Vatrogasna mladež se u Međimurje vraća s tri pehara, pogledajte veliku fotogaleriju iz Zadra

Državno natjecanje vatrogasne mladeži Međimurci15

U subotu, 29. rujna, održalo se 13. državno vatrogasno natjecanje za mladež, a koje se organizira svake druge godine.

Organizator je bila Hrvatska vatrogasna zajednica uz domaćinstvo VZ Zadarske županije. Na Športsko-rekreacijskom centru Višnjik u Zadru skupilo se 115 natjecateljskih ekipa iz svih krajeva Hrvatske.

Iz Međimurske županije njih osam izborilo je ovo natjecanje na kojem su mogli sudjelovati. Uz njih, na stazi je bilo i osam vatrogasnih sudaca iz Međimurja i to redom Nikola Besedić, Srećko Mrazović, Zlatko Orsag, Damir Novak, Mladen Kanižaj, Jadranka Sermek, Sandra Obadić i Zvonko Knezić te tehničko osoblje koje je brinulo za ispravnost opreme i staze.

U Zadru je bio to dan ponosa i slave za Međimursko vatrogastvo, jer se na sjever Hrvatske vraćaju s dva viceprvaka države i čak tri pehara, od njih šest koliko ih se dijelilo.

Viceprvaci Hrvatske su u kategoriji mladež muški DVD Krištanovec, a u ženskoj kategoriji DVD Šandorovec. Veliko je ovo priznanje za VZMŽ, svaka čast ekipama!
Izuzetno smo ponosni na našu mladež koja je u Zadru svojim rezultatima dokazala da višegodišnje ulaganje u vatrogastvo i rad s mladima nije bio uzaludan – čestitao je predsjednik VZMŽ Mario Medved svim međimurskih ekipama, a koji ih je i bodrio cijelo vrijeme s tribine zajedno s drugim navijačima koji su stigli iz Međimurja. Zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, koji je ujedno bio i voditelj povjerenstva za Državno natjecanje uz riječi čestitke ekipama zaželio im da tako nastave i u narednom razdoblju.

Valja spomenuti DVD Krištanovec, popularno nazvani „Gromovi“ koji su napravili najbržu vježbu od svih 115 sudionika državnog natjecanja, što samo po sebi dovoljno govori o snazi, znanju i upornosti malih vatrogasaca koji su pod palicom Damira Mrazovića napravili jedan od najvećih uspjeha u povijesti DVD-a Krištanovec i VZG Čakovca za mladež.

Dok je DVD Šandorovec u ženskoj kategoriji također bio najbrži u vježbi, što dovoljno govori samo za sebe.

Još uvijek nisu poznati predstavnici koji će predstavljati HVZ na CTIF natjecanju naredne godine u Švicarskoj, ali se nadamo da će biti i jedan od međimurskih predstavnika.

Rezultati su bili sljedeći: Mladež muški: 2. DVD Krištanovec, 3. DVD Gardinovec, 4. DVD Palinovec i 44. DVD Savska Ves; mladež žene: 2. DVD Šandorovec, 5. DVD Gardinovec, 11. DVD Sveta Marija i 39. DVD Mačkovec.

(dp)

Ostavi komentar