FOTO: 23 ekipe na poznatom vatrogasnom memorijalu u Šandorovcu

Memorijal Oreški-Carović Šandorovec

Proteklog vikenda u Šandorovcu je održan 9. memorijal „Oreški-Carović“. Riječ je o tradicionalnom vatrogasnom natjecanju za pomladak i mladež, koje organiziraju Dobrovoljno vatrogasno društvo Šandorovec i Vatrogasna zajednica Grada Čakovca.

Ove su godine na Memorijalu sudjelovale 23 ekipa iz Međimurja, ali i drugih dijelova Hrvatske.

Znanje, uvježbanost i spretnost ekipe su pokazale u četiri kategorije, mladež muški, mladež žene, podmladak muški i pomladak žene. U kategoriji mladež muški sudjelovalo je sedam momčadi, a bez iznenađenja prvo je mjesto zauzeo DVD Gardinovec. Drugi su bili mladi vatrogasci iz Donje Voće, a treća momčad DVD-a Palinovec.

I u kategoriji mladež žene, najbolja je bila ekipa DVD-a Gardinovec, druga je bila iz Svete Marije, a treća ona domaćina Šandorovca. I u ovoje je kategoriji sudjelovalo sedam ekipa.

U kategoriji pomladak muški momčad DVD-a Kuršanec II zauzela je prvo mjesto, drugo DVD-a Donjeg Mihaljevca, a treće DVD-a Kuršanec I. U ženskoj kategoriji nastupila je samo jedna ekipa, i to DVD Donji Mihaljevec.

Sve ekipe koje su nastupile na Memorijalu su primile medalje, a prvoplasirane i pehare u trajno vlasništvo.

Pokrovitelj su bili kum Franjo Carović i Biserka Bezek, sin i kći pokojnih Carovića i Oreškog po kojima je i nazvan ovaj Memorijal. Njih je prigodnim riječima pozdravio predsjednik DVD-a Šandorovec Dejan Tomašić.

Dok je na samom proglašenju riječi zahvale za sve vatrogasce uputio i predsjednik VZMŽ i VZG Čakovca Mario Medved, počasni zapovjednik VZG Čakovca Željko Besedić, te Pročelnik upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove grada Čakovca, David Vugrinec.

(dp)

Ostavi komentar