DVD Sveta Marija: U rad uključeno pedesetak mladih vatrogasaca

Prošlog vikenda u Svetoj Mariji održana je izvještajno – tematska skupština vatrogasne mladeži DVD-a Sveta Marija. Oni prednjače u radu s vatrogasnom mladeži i podmlatkom, a prošle 2017. godine bilo je uključeno pedesetak mladih vatrogasaca u dobnim skupinama od 6 do 12 i od 12 do 16 godina. U sam rad mladeži uključila se i starija mladež u dobi od 16 do 18 godina koji su svojim angažmanom, znanjem i iskustvom uvelike doprinijeli napretku mladeži u Svetoj Mariji.

Na skupštini se mogao čuti ponos i zadovoljstvo svih članova, a ponajviše zbog zajedništva i rada sa vatrogasnom mladeži, ali i rezultata koji su postigli u natjecateljskoj sezoni. Ukupno su nastupili na 11 natjecanja i zabilježili 19 nastupa u različitim kategorijama mladeži i podmlatka. Rezultati su i više nego dobri, a na skupštini su istaknuli nastupe mladeži žene koje su izborile plasman na Državno natjecanje koje će se održati ove godine.

Mladež je uz nastupe bila i aktivna kod sređivanja i pomoći oko radova u vatrogasnom domu. Boravili su u vikendici toplica Sv. Martin na Muri, išli su na izlet na sajam u Gudovec kraj Bjelovara Njihovi voditelji organizirali su im izlet iznenađenja na paintball gdje su se odlično zabavili. Dravu su iskoristili maksimalno pa su tako organizirali radionicu u kojoj su sudjelovali svi članovi vatrogasne mladeži DVD-a, ali i gosti iz varaždinskih Toplica uz vatrogasne igrice, a kasnije i veliko kupanje.

Ove godine po prvi put posjetili su ih i prijatelji iz Svete Nedelje s kojima su imali razne radionice. Tijekom zime njihovo druženje nije zapostavljeno, nastavili su se okupljati u Vatrogasnom domu gledajući filmove, vježbajući, izrađujući Božićne čestitke i dr.

Skupštini su se odazvali između ostalog i drugi gosti, a ispred VZMŽ Hrvoje Novaković, ujedno i predsjednik Savjeta mladih VZMŽ, Radovan Zadravec, načelnica Općine Sv. Marija, župni svećenik i mnogi drugi.

Ostavi komentar