DVD Miklavec održao 90. skupštinu: Zahvalnice i spomenice vatrogascima!

Dobrovoljno vatrogasno društvo Miklavec na svojoj 90. redovnoj skupštini društva koja se održala u Društvenom domu Miklavec izvijestilo je svoje članove i goste o svom radu u 2019. godini.

Skupštini je prisustvovalo osamdesetak, što domaćih, a što stranih vatrogasaca, kao i gosti Zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj,  Načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović, Predsjednik VZPO-a Dekanovec-Domašinec-Podturen Robert Filipović i  Zapovjednik VZPO-a Dekanovec-Domašinec-Podturen Stjepan Tomašek predsjednik VMO-a Miklavec Tihomir Slamek. Društvo je prošle godine imalo potrebe samo za jednom intervencijom gašenja požara, kojeg su zajedno odradili sa susjednim  DVD-om Križovec.

U 2019. godini djelomično je popunjena natjecateljska oprema gdje su članovi natjecateljske desetine dobili nova radna odijela, a oni višegodišnjim stažom u dobrovoljnom vatrogastvu nova svečana vatrogasna odijela.

Tijekom sjednice iskoristila se prilika da se zahvali svima koji su pripomogli oko rada DVD-a tijekom 2019, kao i u pripremama za 90. rođendan koji slijedi u 2020. godini. Zahvaljeno je najviše Karlu Slameku koji je donirao gumeni čamac za potrebe DVD-a,  trgovačkom društvu Artika-tim d.o.o za sponzorske majice, g. Ivanu Nedeljko za projektor i razglas, a trgovačkim društvima Stin d.o.o. i Caffe Bar “Zavrtje” za sponzorstvo oko druženja djece i mladeži.

Od posebnih vatrogasnih uspjeha na natjecateljstvom planu istaknuta je muška “A” ekipa koja je osvojila 1. mjesto na područnom natjecanju seniora VZPO Dekanovec-Domašinec-Podturen.

Također podijeljene su i uvjerenja i diplome za završena vatrogasna zvanja, pa su tako Danijel Zdolec,Valentino Posavec i Benjamin Zdolec primili diplome za zvanje vatrogasac, dok je Cerovec Nino primio diplomu za časnika I klase.

Osim diploma i uvjerenja za zvanja podijeljena su i uvjerenja za završenu specijalnost za aparate za zaštitu dišnih organa koja su primili Jeronim Varga, Dino Mutvar, i Igor Murković.  

Na izvještajnoj Skupštini nisu bile podijeljene vatrogasne spomenice, već će one biti dodijeljene na proslavi obilježavanja 90. godina postojanja dobrovoljnog vatrogasnog društva Miklavec  koja se planira za 22.kolovoza.2020. godine, a na kojoj se planira i svečano otvorenje novog pomoćnog spremišta vatrogasnog društva, stoji u priopćenju VZMŽ.

Ostavi komentar