DVD Totovec održao svoju skupštinu: Zahvalnica svima koji su gasili požar odlagališta!

Održana je izvještajna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Totovec.

DVD Totovec danas broji ukupno 44 člana od kojih su 19 aktivna člana od 18 navršenih godina  te 25 članova u dobi od 6-16 godina. Stručna osposobljenost Društva je 6 članova sa zvanjem vatrogasac, 6 članova sa zvanjem vatrogasac I. Klase, 4 člana sa zvanjem Vatrogasni dočasnik, 2 člana sa zvanjem Vatrogasni dočasnik I. klase te 1 član bez temeljnog ispita. Sa zadovoljstvom ističu da imaju i 20 registriranih podupirajućih članova koji ih iz godine u godinu prate i podupiru u svim njihovim aktivnostima.

Što se tiče opreme Društva, naglasili su da je DVD Totovec uz pomoć Grada Čakovca nabavio nove cijevi za gašenje s obzirom na to da je dosta cijevi stradalo prilikom intervencija gašenja požara, te su dobili dva kompleta aparata za zaštitu dišnih organa. Seniore su opremili s novim radnim odjelima i cipelama.

U prošloj godini imali su ukupno 8 intervencija. Šest intervencija je bilo vezano uz gašenje požara, a ostale intervencije su bile tehničke prirode i odnosile su se na ispumpavanja bunara i podruma, te tehničke intervencije prilikom prometne nezgode. U svom izvješću zahvalili su svim pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su svojim angažmanom pomogli u gašenju požara na odlagalištu otpada u Totovcu. Tijekom žetvenih radova u srpnju organizirali su svakodnevno dežurstvo vatrogasaca radi bolje koordinacije u slučaju potrebe za intervencijom.

Što se tiče natjecanja, DVD Totovec veliku većinu svojih aktivnosti usmjeruje ka radu s vatrogasnim podmlatkom i mladeži. Tako su i prošle godine nastupili s ekipom mladeži žene, te muškim pomlatkom na ukupno 10 natjecanja, te su s ekipom ženske mladeži boravili u kampu vatrogasne mladeži u Fažani. Uz gradsko, županijsko i kup natjecanja na kojim su nastupili s ekipama podmlatka i mladeži, DVD Totovec su na seniorskim natjecanjima zastupale ekipe kategorija žene i muški B. Sredinom rujna, organizirali su i jubilarni X. susret vatrogasaca.

Na kraju Skupštine dodijeljena su i uvjerenja, spomenice i diplome. Uvjerenja za položena zvanja primili su Elvis Kralj i Daniel Trupković za zvanje vatrogasni dočasnik. Uvjerenje za specijalnost za rad s dišnim aparatima primio je Daniel Trupković.

Spomenicu za 10 godina djelovanja u vatrogastvu primili su Verica Lesar, Ivanka Dančo, Jagoda Bistrović, Snježana Rukelj, Sandra Horvat, Silvija Drvoderić i Natalija Medved. Spomenicu za 40 godina djelovanja u vatrogastvu primio je zapovjednik društva Anton Dančo.

Skupštini su se odazvali predsjednik VZMŽ, ujedno i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved koji je pohvalio rad vatrogasnog društva, čestitao na postignutim uspjesima, zahvalio svim vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju požara deponije otpada u Totovcu, te ukratko predstavio novi Zakon o vatrogastvu RH. Pohvale je uputio i dopredsjednik VZG Čakovca Srećko Mrazović, predstavnik kluba veterana VZMŽ Vladimir Jambor, te predsjednica Mjesnog odbora Totovec Marta Topličanec. Riječima pohvale i zahvale obratio se i predstavnik GKP Čakom, Miroslav Novak.

Ostavi komentar