Udruga Ovršni poziva sve građane Međimurja kojima prijeti deložacija da im se jave za pomoć

Ovršni ustanak Međimurja

Udruga Ovršni poziva građane Međimurske županije koji imaju rješenje o deložaciji ili im prijeti deložacija iz jedinog doma da nam se jave. Udruga je u suradnji s Međimurskom županijom osigurala sredstva za pomoć deložiranim građanima ili onima kojima prijeti deložacija iz jedinog doma.

– Osiguravamo pravnu pomoć odvjetnika, pomoć oko pronalaska novog stambenog smještaja ako bude potrebno, pomoć oko plaćanja prvih stanarina i režija (ograničeni vremenski rok). Udruga će putem ovih sredstava socijalno zbrinuti građane koji su deložirani ili im prijeti deložacija iz jedinog doma, poručuju u svojem priopćenju.

Pozivaju građane da im se jave i da ne čekaju da bude prekasno, da dođe do deložacije već da se jave odmah, jer se može kada se krene na vrijeme puno toga učiniti.

Iz udruge također poručuju građanima neka ne izbjegavaju primati pozive, obratite pozornost na pouku o pravnom lijeku i pročitati u kojem roku se stranka može žaliti, ako se smatra da je riješenje o ovrsi neosnovano svakako uložiti žalbu u žalbenom roku.

Računanje roka za žalbu teće od sljedećeg dana, ne od onog kojeg ste primili poštu i završava zadnjeg dana u kojem je rok određen. Ako rok za ulaganje žalbe ističe na dan državnog praznika, subotom ili nedjeljom rok završava u tom slučaju sljedećeg radnog dana. U toj žalbi treba istaknuti sve relevantne činjenice.

Javite im se na mail: [email protected]

Ostavi komentar