Ususret Danu primalja u Međimurju

primalje 1
Najava Dana primalja

5. svibnja 2019. obilježava se Međunarodni dan primalja. Ove se godine Dan primalja obilježava pod motom Primalje – zaštitnice žena i u Međimurju.

Uz edukaciju koju kroz studij primaljstva primalje dobivaju, uz cijeloživotni program učenja, uz razmjenu znanja i iskustava primalje ženama svakim danom pružaju kvalitetniju skrb prije, za vrijeme i nakon porođaja, onakvu kakvu naše žene i zaslužuju.

Osim okupljanja i druženja na sam Dan primalja, mjesec svibanj je za svaku primalju prožet posebnim duhom primaljstva. Sudjelujući u raznim događanjima u svrhu edukacije, informiranja i druženja, primalje imaju priliku razmijeniti iskustva, steći nova znanja i osnažiti svoje djelovanje. Međunarodni dan primalja je prigoda svakoj primalji da stvara nove kontakte unutar i izvan primaljstva te da proširuje znanje. Veselimo se što je upravo u svibnju godišnji simpozij Hrvatske udruge za promicanje primaljstva na kojem ćemo imati priliku educirati se i družiti, poručuje Karmen Cecarko Vidović, glavna primalja Odjela Rodilišta sa rađaonicom i patologijom trudnoće čakovečke Županijske bolnice.

Kao i proteklih godina i ove će godine primalje PV Međimurske županije organizirati dan otvorenih vrata za žene, majke, trudnice, osobe u pratnji u Županijskoj bolnici Čakovec. Dan otvorenih vrata je prilika da se ženama približi posao primalje, da ih se upozna sa svime što se u porođaju i nakon porođaja događa, te da upoznaju osobe koje će im u tim, za njih najvažnijim trenucima pomagati.

Očekujemo da će, kao i prijašnjih godina, interes biti velik pa smo odlučile organizirati ovogodišnji dan otvorenih vrata na nešto drugačiji način.

Dan otvorenih vrata će biti organiziran u petak, 3. svibnja 2019., uoči Međunarodnog dana primalja, od 11-15 sati u Čakovcu, na Odjelu rađaonice i rodilišta u Službi za ginekologiju i porodništvo sa neonatologijom. U tom će vremenu trudnice i njihovu pratnju dočekivati primalje, koje će razgovarati s njima, kratko im prikazati naš rad, mogućnosti koje prije porođaja, za vrijeme i nakon porođaja nudi naše rodilište, odgovarati na njihova pitanja i na kraju ih odvesti u razgledavanje rodilišta i rađaonice.

Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja žena i da će i ove godine to biti jedno lijepo druženje.

Ostavi komentar