U Selnici obilježen Svjetski dan zaštite prava potrošača

U Dvorani društvenog doma u Selnici danas, 15. ožujka, organizirana je svečana konferencija za medije u povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite prava potrošača.

Organizator konferencije bila je Razvojna organizacija zaštite potrošača u suradnji s Društvom potrošača Međimurja.

Bila je to prilika da se javnost podsjeti na potrošače i koja su njihova prava. Moderatorica konferencije bila je Nikolina Srša iz Gornjeg Mihaljevca, a o Razvojnoj organizaciji ( Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača) govorila je njezina direktorica Gordana Lukić iz Selnice.

Nakon nekoliko godina odlučili smo se na zajedničko obilježavanje Dana zaštite potrošača s Društvom potrošača Međimurja iz razloga što smo prošle godine napravili promjene koje su nas još više povezale. Bila je izborna godina za nas i sa željom da se ponovno pokrenemo i oživimo napravili smo izmjene u organizaciji, istaknula je nova direktorica Gordana Lukić.

Razvojna organizacija pomaže savjetima i naputcima potrošačke udruge u svim administrativnim poslovima, te vođenju financijskog i materijalnog knjigovodstva.

O aktivnostima Društva potrošača izvijestio pak je njezin Željko Tomašić, voditelj Međimurskog info centra potrošača. Potrebno je napomenuti da je ova udruga svoje sjedište iz Vukanovca preselila u Općinu Selnicu krajem prošle godine. 

ICP je u izvještajnom razdoblju dao 2554 savjeta potrošaćima za zaštitu potrošačkih prava i to 641 preko INFO telefona i 1913 elektroničkom poštom i preko društvenih mreža (Faceboo,Twitter, LinkedIn, Youtube).

Gošća na konferenciji bila je i Mirela Skočić, voditeljica Službe za provedbu politike zaštite prava potrošača Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Darko Radonović, pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.

 

Ostavi komentar