U Međimurje došlo 7 posto turista više nego lani

turisti
Ilustracija

U Međimurju je tijekom prvih šest mjeseci ove godine ostvareno 81.000 noćenja.  Dolazaka turista 7 posto je više nego lani. To govori da je turistima sve zanimljiviji kontinent i da imamo što ponuditi i pokazati.

Prema podacima sustava eVisitor koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima, tijekom prvih šest mjeseci 2019. godine u Međimurskoj županiji ostvarena je brojka od 81.000 noćenja, dok je samo u lipnju ostvareno je 17.000 noćenja.

Brojke su na razini prošle godine kada je naposljetku zabilježeno 189.808 noćenja, što je za 12% više nego u 2017. godini. Brojčano, u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 39.060 dolazaka. U odnosu na prošlu godinu to je porast od 7%.

Značajna uloga u turističkom sektoru  su obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva čiji su domaći proizvodi predmet interesa brojnih turista kod kojih je izražen trend kupovanja domaćeg, autohtonog i zdravog proizvoda.

Vrlo važna odrednica međimurskog turizma su i manifestacije koje se diljem županije odvijaju tijekom cijele godine, a čija kvaliteta i originalnost pridonose turističkom rastu.

 

 

 

Ostavi komentar