NEVIĐENO DRZNIŠTVO U NOĆNOM POHODU: Lopovski dvojac iz Strmca Podravskog nakon što je spalio Peugeot, u Štefancu je ukrao Mercedes i gurnuo u kanal

Nakon što su se dovezli do Strmca Podravskog auto su gurnuli u derivacijski kanal i tako ga praktički uništili Foto: Facebook

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 13-godišnjakom i 20-godišnjakom, D. R. iz Strmca Podravskog, za koje se sumnja da su ukrali dva motorna vozila na njihovom području.

No, Međimurske novine doznaju, a potvrdila nam je to u srijedu i PU varaždinska, isti dvojac sumnjiči se i za otuđenje i trećeg automobila, Mercedesa A 160, i to u Međimurju, iz obiteljskog dvorišta u Štefancu.

Varaždinska policija je ranije objavila da dvojac sumnjiči da je između 9. i 10. kolovoza, na Trgu Matije Gupca u Varaždinu najprije ukrao nezaključani Peugeot ispred obiteljske kuće. Potom su ukradeno vozilo odvezli u Strmec Podravski i zapalili ga na teško pristupačnom terenu pri čemu je ono u potpunosti izgorjelo. Dvojac nije stao na tome, već je u Donjem Vratnu oko 2 sata iste noći ukrao teretno vozilo, u vlasništvu 68-godišnjaka, a koje je pronađeno je na cesti Čakovec-Štefanec. Vozilo su, navodno, tu ostavili jer su ostali bez benzina.

Budući da se nisu imali kako vratiti kući, pješke su se uputili do Štefanca gdje su odmah na početku naselja u Ulici Zrinskih iz dvorišta obiteljske kuće ukrali Mercedes A 160, treći u nizu te noći. Posao im je olakšala mlada vlasnica koja je ostavila otključano vozilo te ključ i dokumente u njemu.

– Znam da to nije pametno, no zar više ni u vlastitom dvorištu nismo sigurni – ljuti se Ivan Kranjčec, otac vlasnice ukradenog automobila.
Prema njegovim riječima, kćerka je čula kada se automobil upalio, probudila ga, ali kad su izašli u dvorište, više nikoga nije bilo.
Krađu su, naravno, odmah prijavili policiji koja im je, kaže, savjetovala da ne izlaze u javnost, odnosno da se ne obraćaju medijima.

– Medije smo obavijestili tek poslijepodne, a obavijest se širila i po društvenim mrežama – rekao je ogorčeni i ljutiti otac. – Da smo izašli u javnost odmah ujutro, automobil možda ni ne bi završio u Dravi.

Cijelu priču o drskom otuđenju i uništavanju dva osobna vozila dvojca iz Podravskog Strmca možete pročitati od petka 16. kolovoza u novom postblagdanskom tiskanom izdanju Međimurskih novina koje se mogu nabaviti od ranih jutarnjih sati.

Ostavi komentar