15 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

U JVP-u Čakovec proslavljen Dan svetog Florijana

Vatrogasci JVP-a Čakovec proslavili su danas, 4. svibnja, Dan vatrogastva i blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Okupili smo se ovdje kako bi obilježili mjesec svibanj – mjesec zaštite od požara, koji se obilježava diljem Republike Hrvatske, pa tako i naše županije. Mi vatrogasci posebno obilježamo 4. svibanj jer je upravo ovaj dan, dan našeg zaštitnika svetog Florijana, kojeg slave svi vatrogasci, naglasio je zapovjednik JVP-a Čakovec Mladen Kanižaj tom prigodom.

mladen kanižaj
Zapovjednik JVP-a Mladen Kanižaj

Vatrogascima se obratila i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Čestitam vam vaš dan dragi vatrogasci. Voljela bih da u idućim godinama imate i koju vatrogaskinju. Vidim da u lokalnim DVD-ovima ima dosta žena pa vjerujem da ima prostora i u JVP-u Čakovec da se uključi koja žena. Mislim da nećete imati ništa protiv, rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini.

Hvala vam na svemu što činite za grad Čakovec i sve građane grada Čakovca. Mogu reći da sam prilikom preuzimanja dužnosti gradonačelnice prvu obvezu imala i druženje se vama, nažalost kod velikog požara u barakama. Pokazali ste koliko ste spremni, odlučni i odgovorni u svojem poslu. Znam da to nije lako. Često izlažete sebe, svoje živote da bi spasili, možda, nečiji nemar ili nebrigu, a onda je na vama da zaštite i ljude i njihovu imovinu. Od srca vam zahvaljujem na tome, dodala je gradonačelnica Cividini.

Na kraju svečanog dijela povodom Dana svetog Florijana sve prisutne počastili su finim roštiljem.

Foto: Zlatko Vrzan

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE