12.8 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

U Gradu Preloga započela je akcija čišćenja okoliša

Grad Prelog već tradicionalno povodom Dana planeta Zemlje, provodi veliku eko akciju čišćenja okoliša područja Grada koja podrazumijeva čišćenje svih naselja, javnih površina, potoka, šumaraka i prostora uz javne prometnice.

Na području Grada Preloga, brojne se udruge i pojedinci svakog proljeća uključuju u akcije čišćenja okoliša. Ove godine, prvi su sa akcijom čišćenja krenuli članovi i aktivisti iz Cirkovljana te su se akciji čišćenja pridružili članovi Mjesnog odbora Cirkovljan, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cirkovljan, Sportsko ribolovnog društva Ostriž Cirkovljan, Nogometnog kluba Naprijed Cirkovljan i Međimurske prirode.

Zajedničkim snagama proveli su akciju čišćenja smeća koje su neodgovorni pojedinci odbacili u prirodu. Očišćen je teren uz cestu koja vodi prema jezeru i tereni uz šljunčare. Prikupljeni otpad u količini od 880 kilograma prevezen je u GKP Pre-kom d.o.o. na daljnje zbrinjavanje. Grad je osigurao materijalna sredstva potrebna za provođenje akcije.

Akciju čišćenja okoliša pohvalio je i gradonačelnik Kolarek, pozvavši sve one koji žele i mogu, koji su svjesni važnosti čuvanja prirode na slične akcije u sljedećim tjednima.

-Nažalost, još je uvijek mnogo nesavjesnih građana koji prirodu koriste za odlaganje otpada unatoč organiziranom razvrstavanju i organiziranom skupljanje otpada na području Preloga. I ovom prilikom apeliram na savjesne građane da sve one koji svjesno zagađuju okoliš prijave u slučaju da primjete ili ih zateknu u nečemu sličnom, kako bi odgovarali za svoje nesavjesne i nezakonite radnje, rekao je gradonačelnik Kolarek.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,189FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE