13.9 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

U centru Čakovca prvašiće učili kako se ponašati na cestama

Počela je škola, učenici se vraćaju u klupe, a s time je počela i edukacija po cijeloj Hrvatskoj od strane HAK-a i policije na temu kako se ponašati i reagirati na cestama. 

Na HAK-ovom poligonu ispred CZK Čakovec nazočni su bili župan Matija Posavec, gradonačelnica Ljerka Cividini, predsjednica Hrvatskog Autokluba Čakovec Darinka Tompoš, predsjednica savjeta za sigurnost prometa na cestama Alenka Hošnjak i struč. spec. krim., Nenad Plevnjak.

Prvašići iz prve i druge osnovne škole Čakovec dobili su reflektirajuće ruksake i kvalitetnu poduku policijskih službenika kako se ponašati na cestama. HAK je napravio poligon te su djeca dobila kvalitetni primjer iz prakse kako će reagirati na cestama i kritičnim situacijama.

Predsjednica Hrvatskog Autokluba Čakovec Darinka Tompoš u uvodnom govoru spomenula je važnosti sigurne kretnje na cestama. Bitno je i za vozače i za djecu da pomno prate sigurnosna pravila i kretanja u prometu.

Gradonačelnica Ljerka Cividini i župan Matija Posavec također su djeci poželjeli sretno i sigurno kretanje do škola i općenito po cestama, te su ukratko napomenuli važnost praćenja cestovnog prometa i sigurnosnih znakova.

Foto: Sven Tomašić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE