Tajne svrhe predmeta: Za što je coflek na kapi ili rupa na tavi?

dreamstime
FOTO: dreamstime

Predmeti koje koristimo na svakodnevnoj bazi zapravo imaju svoju tajnu svrhu. Primjerice, rupa na tavi služi za držanje kuhače, a lokot ima rupu koja ima čak dvije funkcije, donosi 24 sata.

  1. Coflek na vrhu kape prvotno je imao više funkcionalne koristi nego samo davanje modnog izričaja. Dodan je kako bi zaštitio mornare od udaranja u stropove na brodovima tijekom nevremena
  2. Maleni gumb na džepu traperica postavljen je da učvrsti tkaninu i spriječi pucanje na najosjetljivijem mjestu.
  1. Izvorno, margine se nisu stavljale za bilješke. One su umjesto toga bile zaštita za informacije koje su pisale unutra od štakora, koji su voljeli grickati rubove papira.
  2. Mali i naizgled beskorisni džepovi na trapericama služili su za držanje sata ili kompasa.
  3. Mali uzorak tkanine koji dolazi s nekom novom odjećom omogućuje vam da testirate svoj deterdžent i temperaturu pranja na njemu, kako ne bi uništili odjeću.
  4. Ručke za tavu dizajnirane su tako da drži pribor, odnosno kuhaču kako bi se izbjegao nered.
  5. Rupa koja se nalazi na kraju štapića lizalice koristi se u procesu proizvodnje kako bi se slatkiš držao na mjestu, jer se dio tekućine ulijeva u njega, pa djeluje poput udice.
  6. Male izbočine postavljene na F i J slovima na tipkovnici pomažu ljudima da pravilno postave lijevu i desnu ruku, a da ne moraju gledati.
  7. Rupa na kraju kemijske služi kako bi osobi koja ju proguta osigurala dotok zraka i tako spriječila gušenje.
  8. Mali trokut na zaslonu u vašem automobilu označava bočnu stranu automobila na kojoj je otvor za ulijevanje benzina. (je li lijevo ili desno)

Ostavi komentar