Danas, u subotu 7. prosinca na odjelu pedijatrije čakovečke bolnice upriličeno je darivanje malih pacijenata,  u organizaciji udruge Veliko srce malom srcu!

Koliko je stresan i težak boravak u bolnici, kako za djecu tako i za roditelje, najbolje možemo svjedočiti i mi sami roditelji naših SRČEKOVACA, koji su, većina njih hospitalizirani i više puta u toku života, neki više neki manje! Upravo iz tog razloga odlučili smo najmanjima koji ove dane blagdana provode na liječenju barem malo razveseliti, izmamiti im osmijeh na lice, doveli im Sv. Nikolu s darovima! Mnogima od njih je ovo prilika za prvi susret sa sv.Nikolom, tako da smo računali i na njihove reakcije! Kada vidite osmijeh na licu djeteta koje leži u temperaturi, bori se s bolovima a njihove male okice vam se smiješe u znak zahvalnosti i radosti, nema veće nagrade za svih nas! Tada znamo da činimo pravu stvar! Posebno nas raduje razdraganost i susretljivost sestara koje danonoćno paze na tu dječicu, jer eto i one se vesele kad vide da netko misli i na tuđu djecu,jer vjerujem da će do sutra djeca prepričavati o današnjem susretu sa sv. Nikolom.

Ono što nas roditelje,ovdje u Čakovcu posebno raduje je činjenica da uz dijete koje se liječi na pedijatriji jedan od roditelja može boraviti i to potpuno besplatno uključujući tri besplatna obroka, u apartmanu opremljenom za boravak roditelja s djetetom! Usudila bih se reći da je to jedinstven slučaj u republici Hrvatskoj, a trebao bi biti primjer svim gradovima, jer eto, i sami liječnici napominju da samo liječenje i oporavak djeteta uvelike ovisi o prisutnosti jednog od roditelja!
Da bi ugođaj ovih dana svima bio što ljepši pobrinuli smo se i nabavili ukrase za bor, te im ga pomogli i okititi!
Ove godine Udruga Veliko srce malom srcu darivat će djecu na pedijatrijama u 8 Hrvatskih gradova!
U ime svih srčekovaca, njihovih roditelja želimo vam sretan Božić i puno zdravlja u godini pred nama! “Činim dobro svaki dan” neka nam svima bude moto u životu, jer davanjem za druge dobivamo mnogo više!
Mi u udruzi svi radimo na bazi volontiranja, pa bih rado čestitala svim volonterima njihov dan koji se obilježava 5. prosinca, odlukom Skupštine ujedinjenih naroda od 17.prosinca 1985.
voditeljica podružnice međimurske, Gordana Prebeg

Galeriju pogledajte ovdje(sv. Nikola)

Ostavi komentar