Svečano otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu!

Najveći događaj u Međimurju danas je bio zasigurno otvorenje vidikovca Goričko sviralo na Mađerkinom bregu u sklopu tamošnjih Štrigovskih noći i Dana općine Štrigova. 

Za glazbenu atmosferu bili su zaduženi Krunoslava i Martina Lajtman, dok je program svečanog otvorenja dodatno oplemenila Baletna šola Ana iz Kamnika u Sloveniji. Inače, je voditeljica baletne škole rođena Štrigovčanka Ana Trojnar.

Vrpcu su prerezale učenice Sara Korošic i  Gracie Slokan, dok su asistirale Anja Jakopić, Lana Muršić i Mateo Masnec iz PŠ Železna Gora.

Vrh vidikovca je sada ujedno i najviša točka u Međimurju.

– Uspjeli smo napraviti zaštitni znak Međimurja, rekao je arhitekt Bojan Perhoč uz prisustvo svog sina Igor, također arhitekta. Oni su zajedbički radili na ovom projektu.

Vidikovac će danas i sutra biti besplatan za razgled, a kako će dalje funkcionirati ulaz rekao nam je načelnik Stanislav Rebernik.

– Vikendom (petak, subota, nedjelja) i praznicima funkcionirat će tako će u njemu biti zaposlene dvije osobe. Točno radno vrijeme će se još definirati u rasponu od kasnijih prijepodnevnih sati do večernjih. U ostale dane će posjeti za grupe biti mogući uz najavu i pratnju. Pojedinačne posjeti odvijat će se automatiziranim sustavom kupnje ulaznice odnosno ulaska na vidikovac, rekao je načelnik Stanislav Rebernik. 

Promotivna i osnovna cijena karte bit će 30 kuna uz različite popuste i pakete. U samom prezentacijskom prostoru će se uz karte moći kupiti i suveniri i osvježavajuća pića i kava.

U tijeku su aktivnosti s ciljem ugradnje orgulja u vidikovac, a želja im je postaviti i zip-line kao još jednu posebnu atrakciju.

Problemu s parkiranjem pokušali su riješiti organiziranim kružnim prijevozom autobusom od Doma kulture do Mađerkina brega u dane vikenda i praznika. 

Oko 22 sata očekuje se nastup Frajli. Svi ste pozvani!

Ostavi komentar