10.6 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Studenti MEV-a rade na vodećim softverima za konstrukcijsko modeliranje

Međimursko veleučilište u Čakovcu, uz vrhunsku tehnologiju i odlične stručne studije, svojim studentima nudi praktični rad na vrhunskim računalnim programima.

Naime, studenti druge i treće godine Održivog razvoja na smjeru Održiva gradnja svoje znanje i vještine „bruse” u jednom od vodećih softvera za konstrukcijsko modeliranje zahvaljujući čemu ih, i prije završetka studija, prepoznaje i tržište rada.

Riječ je o programu Allplan, BIM sustavu koji je budućnost i sadašnjost arhitekture i građevine kao i ostalih srodnih zanimanja, posebno kada je riječ o velikim projektima. Ovaj program studentima omogućuje iskorak u odnosu na samo tehničko crtanje. Kako je objašnjeno, riječ je o konstrukcijskom modeliranju gdje program paralelno, kako se grade tlocrti, stvara i treću dimenziju. To omogućuje studentima da prate kako će objekt izgledati i to do najmanjeg detalja.

Da tržište žudi za ovom strukom potvrđuje i činjenica da studenti MEV-a koji su završavali ovaj smjer nalaze posao u struci u roku od tri do šest mjeseci i to unatoč tome što titula inženjera održivog razvoja još uvijek nije u potpunosti prepoznata.

Inače, Međimursko veleučilište u Čakovcu jedino je u Hrvatskoj koje svojim studentima nudi stručni studij Održivog razvoja iz područja tehničke interdisciplinarne znanosti. Zahvaljujući predznanju koje stječu na fakultetu i suradnji s Udruženjem arhitekata na području Međimurja, Varaždina i šire, studenti MEV-a imaju priliku tamo odrađivati praksu te si na taj način osigurati i budući posao.

A da je riječ o izuzetno kvalitetnom i široko educiranom kadru dokazuju i povratne informacije gospodarstvenika zbog čega je studij Održivog razvoja odlična odskočna daska za daljnji razvoj karijere. Naime, na tržištu rada nedostaje kadra između srednjoškolskog tehničkog i visokog sveučilišnog obrazovanja, a to je upravo ono što MEV nudi.

Izvor: Međimursko veleučilište

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE