Strojar Simon Ferlin: Znanje iz TŠČ-a bila mi je izvrsna podloga na fakultetu i kasnije na poslu

simon ferlin
Mladi strojar Simon Ferlin kaže da mu je znanje iz srednje škole puno pomoglo kasnije na fakultetu

Jedan od međimurskih ponajboljih maturanata, a kasnije i studenata, je Simon Ferlin iz Železne Gore. Odličan je bio učenik u Tehničkoj školi Čakovec te je u istom tonu nastavio na fakultetu Strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Diplomski studij završio je s prosjekom 5.0 te mu je iz tog razloga dodijeljena diploma s pohvalom za prediplomski studij, te diploma s najvećim pohvalama na diplomskome studiju. Dobitnik je Rektorove nagrade te je, uz to, za odličan uspjeh na diplomskome studiju dobio „Medalju fakulteta“. 

U razgovoru je istaknuo da mu je srednja Tehnička škola Čakovec, što se tiče strukovnog znanja, dala dobru podlogu za strukovne kolegije za vrijeme 1. godine fakulteta.

– Znanje iz srednje škole mi je pomoglo da sam odmah shvatio o čemu profesori pričaju. Na kasnijim godinama znanje iz srednje škole je manje dolazilo do izražaja, jer se sve više specijaliziraš na neko određenu granu strojarstva, kazao je Ferlin i dodao da su na kasnijim godinama na fakultetu za uspjeh najvažnije osobine kao što marljivost, trud i upornost.

Za vrijeme srednje škole i fakulteta stekao je puno teoretskoga znanja. Ubrzo nakon što sam se zaposlio, shvatio je da se dio tog teoretskoga znanja može bez problema primijeniti na radnom mjestu projektanta strojeva i transportne opreme. 

– Tijekom srednje škole i faksa radili smo razne proračune te smo radili u raznim softverskim programima. Iako teoretski, upravo su mi takve stvari tokom studija pomogle da se što brže snađem na radnom mjestu, napomenuo je u nastavku Simon, koji se nakon završetka fakulteta zaposlio u privatnoj tvrtci u Sloveniji. 

Cijeli intervju pročitajte u tjedniku MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 14. veljače, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar