POSJETILI SMO ŽUPANIJSKI CENTAR 112: Operater Kuzmić: Najteže je kad ljudi zovu zbog poginulih

žc 112 čakovec
Radovan Kuzmić

Božidar Herman iz Ivanovca u Županijskom centru 112 radi preko 5 godina. Zaprima pozive koje potom preusmjerava na hitne službe, ovisno o čemu je riječ. 

– Posao je poprilično stresan. Svaki poziv koji zahtijeva intervenciju hitnih službi je specifičan na svoj način i nosi određen dio stresa. Najgore je kada dolazimo do saznanja da ima poginulih ljudi, istaknuo je Herman. 

Radovan Kuzmić iz Čakovca od 1994. godine radio je u Centru 985, a od 2005. godine u Županijskom centru 112. Iza sebe ima puno radnog iskustva te je istaknuo da ponekad zna biti dosta stresnih situacija. 

– S godinama iskustva posao uđe u rutinu. Zaprimamo na tisuće pozive, no najgore se čovjek osjeća kada zaprimi poziv o prometnoj nesreći sa smrtnim posljedicama, kazao nam je Kuzmić. 

– Trenutno sam ovdje na stručnom osposobljavanju. Učim kako cijeli proces funkcionira. Počela sam raditi kada se dogodila strašna nesreća s kamionom u Murskom Središću, to je bilo dosta stresno, rekla nam je Izabela Špoljarić iz Nedelišća.

žc 112 čakovec
Izabela špoljarić

O brzini reagiranja djelatnika u Županijskom centru 112 u Čakovcu ovise ljudski životi. Pogotovo kada je riječ o prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama ili u požarima kuća u kojima se nalaze žive osobe. Rade u smjenama od 12 sati te ih je trenutno u Centru zaposleno ukupno 9, od čega 4 operatera, 4 voditelja smjene i jedan voditelj Centra.

Cijelu priču pročitajte u tjedniku MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 14. veljače, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

 

Ostavi komentar