ŠTRIGOVA Izložba slika religiozne tematike Željka Mucka

Crkva sv. Jeronima u Štrigovi
Crkva sv. Jeronima u Štrigovi

Izložba akademskog slikara Željka Mucka organizirana je u sklopu 9. umjetničke kolonije Štrigova 2019.

Predgovor za katalog napisala je povjesničarka umjetnosti Dunja Horvat Weitner, koja će o slikarovu djelu govoriti i na otvorenju u Izložbenom salonu MMČ-a.

Kao i na dosadašnjim kolonijama, izložba umjetnikovih radova bit će istodobno postavljena na još dvije lokacije u Štrigovi. Izložba Muckovih slika religiozne tematike bit će otvorena u Crkvi Sv. Jeronima u subotu u 18.30 sati, dok se u nedjelju u 18 sati otvara izložba njegovih radova na papiru u Državnom arhivu za Međimurje.

Željko Mucko (Koprivnica, 1959.) završio je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu 1978. na odsjeku slikarstva. Zatim je godinu dana studirao na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu, a diplomirao je slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti 1984. u klasi prof. Raoula Goldonija.

Od 1990. ima status samostalnog umjetnika. Kao stipendist austrijske Vlade 1994. boravi u Salzburgu na Internationale Sommerakademie für Bildende Kunst u klasi Nancy Spero i Leona Goluba.

Priredio je više od 70 samostalnih te sudjelovao na stotinjak skupnih izložaba i likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je grupe Contra od 2009.

Ostavi komentar