Što pojesti na Porcijunkulovom: langoši, fritule, a gvirc samo za doma

Rajka Čekunec sa njezinim sirom od dunje , OPG Čekunec

Na ovogodišnjem ne tako tradicionalnom Porcijunkulovu provjerili smo što nam se sve finoga nudi na štandovima.

Za oko nam je zapela velika ponuda bučinih ulja naših domaćih proizvođača, pa na štandu Uljare Šenkovec možete odabrati toplo prešano za 60 kuna ili hladno prešano bučino ulje za 140 kuna pola litre. U ponudi imaju i pakiranje slanih koštica ili koštica s chillijem od 10 dkg za 15 kuna. Na štandu OPG-a Biber možete kupiti toplo prešano bučino ulje od 20 do 90 kuna ovisno o količini. Imaju i posebne jastuke od ljuskica heljde po cijeni od 140 kuna za dimenziju 40 x 60. OPG Cerovec nudi toplo prešano bučino ulje za 80 kuna po litri. Na štandu Holera d.o.o. bučino ulje možete pronaći za 120 kuna po litri. Poznati su i po prženim bučinim košticama koje možete kupiti za 15 kuna, a novitet koji možete kupiti ove godine je poklon paket koji su napravili u suradnji sa OPGovima Preiner i Sarač.

OPG Stričak uz domaće bučino ulje od 125 kuna po litri ima i domaći jabučni ocat za 15 kuna i med čije se cijene kreću od 50 do 70 kuna po staklenki.

Ako ste ljubitelj tjestenine Dulcinea Vita OPGa Ivan Kovačić iz Belice nudi tjesteninu s batatom od brašna heljde, riže, pira, integralnog i bijelog pšeničnog sa raznim sortama batata (ljubičasti, bijeli, narančasti i žuti) za 20 kuna za pakiranje od 20 dkg.

Ivana Biber uz bučino ulje OPGa Biber

Za dašak Slavonije posjetite Zdenka Mesarića i degustirajte kulen, čvarke, kobasice, laks kare, špek ili kulenovu seku. U slučaju da poželite kupiti nešto za doma kulen je 200 kuna, čvarci 120 kuna, laks kare 100 kuna, kobasice i špek 80 kuna, a kulenova seka 150 kuna.

Volite li se zasladiti medom, dođite do štanda Pčelarstva Trupković i odaberite između blagog cvjetnog ili nagrađivanog bagremovog meda za 50 kuna.

Da doista ima za svakoga ponešto dokazuje štand Udruge oboljelih od celijakije koji u ponudi imaju međimursku gibanicu od jabuke i sira bez glutena, mlince bez glutena, kekse od heljdinog brašna i medenjake i sve to samo za dobrovoljni prilog.

Volite li ljuto kod OPGa Čekunec možete kupiti ljuti umak za 30 kuna, a na štandu ćete pronaći i sir od dunje odnosno Kitnkez, ali i već poznate zdrave džemove iz kućne radinosti za samo 15 kuna.

OPG Zadravec nudi mladi ili dimljeni kozji sir. Cijena ovisi o gramaži sira.

Na štandu Ljuto Manie novitet je WTF Habanero ljuti umak koji se prodaje po promo cijeni za 35 kuna. Isto tako novi je još i začin Pommes za pomfrit i Texas začin za odreske čija je cijena 30 kuna.

Chiarapita je nova papričica u tegli OPGa Preložnjak, a cijena joj je 40 kuna.

Ako ste ljubitelji tradicionalnih međimurskih kolača, za vas je najbolje prošetati do štanda OPGa Jančec i probati međimursku gibanicu za 12 kuna po komadu, breskvice za 5 kuna po komadu ili slane pogače za 6 kuna po komadu. U ponudi je još veći izbor kolača, pa ako vas zanima slobodno prošećite.

Starinski domaći kolači OPGa Jančec uz Mariju Jančec i Štefaniju Borović

Za malo zdravog voća OPG Kermek za vas ima sočne domaće breskve po cijeni od 10 kuna po kilogramu.

Ljetno osvježenje nudi vam XL Zrinski koji u ponudi ima ledene sokove s okusom jabuke, jagode ili borovnice po cijeni od 10 ili 15 kuna i sladoled po cijeni od 15 kuna.

Zasladiti se možete uz fritule Blessing j.d.o.o. Cijena je 15 kuna, a možete odabrati želite li preljev od jagode, orahe, bijelu čokoladu ili Nutellu.

Ako želite pojesti nešto konkretno svakako otiđite do Benjamin Cateringa i probajte langoše za 15 kuna, hot-dog za 15 kuna, pomfrit za 10 kuna, čevape ili piletinu na žaru za 35 kuna.

porcijunkulovo 2020
Langoši cateringa Benjamin

I štand za koji se čeka najduže je štand međimurskih langoša za 15 kuna po komadu.

A da nam ne bi nedostajalo zdravice, pobrinuo se OPG Petković koji u ponudi ima orehovec od 15 do 100 kuna, viljamovku od 15 do 120 kuna, medicu od 10 do 110 kuna i višnjevac od 15 do 100 kuna. Kod OPGa Posedi pak možete pronaći kupinovo vino po cijeni od 35 kuna za butelju.

I na kraju kažu da bez gvirca kod nas nema pravoga proštenja, pa prošećite do OPGa Matjašec i kupite gvirc za doma po cijeni od 30 kuna, jer nažalost ove godine nije im dozvoljeno posluživati gvirc u gradu. U ponudi imaju i licitarska srca s citatima za uspomenu po cijeni od 5 do 100 kuna.

Naravno da ponuda jela nije sve što se nudi, pa za ostale ponude pogledajte fotogaleriju Zlatka Vrzana https://www.mnovine.hr/foto/porcijunkulovo-2020/

Želimo vam lijep provod i dobar tek!

 

Ostavi komentar