Troje maturanata iz čakovečke Gimnazije J. Slavenski među najboljima u Hrvatskoj

Gimnazija Josipa Slavenskog u Čakovcu može se pohvaliti izvanrednim rezultatima svojih učenika na ovogodišnjoj maturi, piše srednja.hr.

Posebno se ističe troje učenika. Dino Jakupak bez greške je riješio A razinu Hrvatskog, Matej Hanžeković je ostvario stopostotni rezultat na B razini Engleskog, a Dina Žužul je imala samo jednu grešku na A razini iz Njemačkog jezika.

Iako Dino Jakupak kaže da je ovogodišnjoj generaciji bilo teže u smislu priprema za maturu, kako zbog štrajka tako i zbog prelaska na online nastavu, zaključio je kako se ovogodišnja generacija maturanata nije dala lako smesti.

U daljnjem obrazovanju, odlučio se za anglistiku i informacijske znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

-Iako si uvijek postavljam visoke ciljeve što se tiče engleskog, nisam očekivao ostvariti 100% jer uvijek postoje dva, tri pitanja gdje se mogu lako izgubiti bodovi, rekao je Jakupak osvrnuvši se na svoje rezultate na maturi iz Engleskog jezika.

Također je dodao kako je presretan ostvarenim rezultatom te da mu to djeluje kao odlična motivacija.

Matej Hanžeković ostvario je stopostotni rezultat na B razini Engleskog jezika.

– Ove godine nije nužno bilo teže se pripremiti nego je trebao drugi pristup zato što nismo morali fizički ići u školu pa smo imali više vremena za učenje kod kuće, ali s druge strane dobar dio ovogodišnjeg gradiva nismo temeljno obradili pa smo više toga morali napraviti sami bez veće pomoći profesora, izjavio je Hanžeković osvrnuvši se na online nastavu.

Zatim je dodao kako je očekivao ovakav rezultat te će svoje obrazovanje nastaviti na Međimurskom veleučilištu gdje će studirati računalstvo.

Dina Žužul je ostvarila odličan rezultat na A razini mature iz Njemačkog jezika gdje je imala samo jednu grešku.

– Za maturu iz Njemačkog jezika sam se pripremala rješavajući ispite s prošlih matura kako bih saznala kakvi zadaci se najčešće pojavljuju. Pomogla mi je i moja profesorica iz Njemačkog jezika koja mi je dala korisne savjete u vezi pisanja eseja, rekla je Žužul.

Osvrnula se na ovogodišnju online nastavu te je dodala kako je njezinoj generaciji bilo teže naučiti gradivo četvrtog razreda s obzirom na štrajk i online nastavu.

Svoje obrazovanje će nastaviti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na traženom studiju psihologije, srednja.hr.

Ostavi komentar