Srednja škola Prelog u akciji skupljanja plastičnih čepova

sš prelog
Učenici i nastavnici prikupili devet vreća plastičnih čepova

Učenici okupljeni u izvannastavnoj aktivnosti „Humanitarci SP“ vođeni nastavnicama Snježanom Janković i Dragicom Koštarić po drugi su put ove školske godine sudjelovali u humanitarnoj akciji Plastičnim čepovima do skupih lijekova, koju organizira Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske te zajedno s učenicima i nastavnicima škole prikupili devet vreća plastičnih čepova koje smo predali predsjedniku Udruge Emilu Viboviću.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma pomaže oboljelima od teških malignih bolesti širom Hrvatske koja prihod od prodaje čepova usmjerava u nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti koji nisu na listi HZZO-a.

Ova akcija nema ograničen rok trajanja. Uvijek se možete pridružiti i sudjelovati kada poželite. Ne zahtijeva nikakvo odricanje, samo malo pažnje i upornosti u prikupljanju plastičnih čepova s boca koje svakodnevno koristimo. Na tako jednostavan način možemo pomoći onima kojima je pomoć stvarno potrebna. Uključite se u humanitarnu akciju, skupljajte plastične čepove od boca i darujte ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Pravila su jednostavna:

 – čepovi moraju biti čvrsti (od sokova, mlijeka, omekšivača, šampona, regeneratora, tekućeg deterdženta za rublje, od ulja, kalodonta, krema i sl.),

 – čep ne smije biti savitljiv i ne smije sadržavati druge materijale (npr. karton s unutarnje strane) i naravno, mora biti čist.

Skupljajući plastične čepove brinemo za okoliš, ali istovremeno činimo i veliko humanitarno djelo pomažući onima kojima je to potrebno.

Tekst: Dragica Koštarić, prof.savjetnica

 

 

Ostavi komentar