Sporazumi prijateljstva savjeta mladih s Ozljem i Karlovcem

Danas u subotu 21.5. u Muzejsko informativnom centru Savjet mladih Grada Čakovca uz gradonačelnicu Ljerku Cividini sklopio je sporazume prijateljstva s dva grada Ozljem koji je uz Savjet mladih predstavljala i gradonačelnica Lidija Bošnjak i Karlovcem.

Točno u podne u atriju Starog grada u Muzejsko informativnom centru svoj potpis na „Trokut gradova Zrinskih“ stavili su Lovro Horvat, predsjednik Savjeta mladih Grada Čakovca, Tomislav Gudasić, predsjednik Savjeta mladih Grada Ozlja i Romana Franjković, predsjednica Savjeta mladih Grada Karlovca, uz supotpisnice, gradonačelnicu Grada Čakovca Ljerku Cividini i gradonačelnicu Grada Ozlja Lidiju Bošnjak te uz prisustvo Sunčane Glavak, zastupnice u Europskom parlamentu.

Čakovečki Savjet mladih tako proširuje svoju mrežu i kvalitetan rad.

Novi saziv Savjet mladih Grada Čakovca. predsjednik Lovro Horvat, dok Abel Mislović obnaša dužnost zamjenika predsjednika.

U Savjetu mladih su i Aleksandar Barlović, Mia Haramija, Vedran Jalšovec, Anja Marodi, Iva Medved, Pavlic Grga i Toplek Lucija.

Savjet mladih Grada Čakovca dosad je na temelju čl.19. Zakona o Savjetima mladih (Narodne novine 41/14), a u cilju razvijanja uzajamne korisne suradnje i prijateljskih odnosa, sklopio sporazume o prijateljstvu i suradnju s Savjetima mladih gradova Samobora, Jastrebarskog i Virovitice.

Savjet mladih, u nadi da će učvršćivanjem međusobnih kontakata, razmjenom iskustava i znanja u područjima od važnosti za mlade doprinjeti razvitku politika za mlade te intenzivnijem povezivanju dvaju gradova u navedenom području, zaključuju navedene sporazume.

Sporazumima se ističe promicanje suradnje posebice na području kulture, znanosti, tehnologije, sporta, glazbe i zdravstva, a u korist jačanja međusobnih prijateljskih veza na obostranu dobrobit mladih gradova potpisnica Sporazuma.

Predviđeno je i da se najmanje jednom godišnje održe susreti delegacija kako bi se razmijenili saznanja, iskustva te ideje za buduće projekte. Formirat će se i zajednička radna skupina koja će svake godine odrađivati program konkretnih aktivnosti te osiguravati temelje za njihovo provođenje.

Suradnja se odvija i kroz neposrednu komunikaciju te razmjenu iskustva članova Savjeta mladih.

Jasna poruka prema našim mladima je i činjenica da se potpisivanje Povelje o prijateljstvu triju savjeta mladih događa u okviru manifestacije Dani Grada Čakovca, ali i kao dio programa koji su posvećeni u velikoj većini upravo njima i djeci.

Galeriju pogledajte ovdje (savjet mladih)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE