SP U RIBOLOVU ZA KLUBOVE: Team Bosna i Hercegovina osvojio svjetski naslov, naš Klen na kraju izvrstan 15.

Završeno je Svjetsko prvenstvo za klubove u ribolovu udicom na plovak koje je organizirao međimurski sportski ribolovni savez predvođeno predjednikom Zoran Pfeiferom i brojnim entuzijastima na perfektno organiziranoj ribičkoj stazi HE Čakovec kanalu Orehovica.

Već u subotu su se najavili kao ugodno iznenađenje, a na kraju su svjetski prvaci. Riječ je o Teamu Bosna i Hercegovina koji je vodio veliku borbu s engleskim prvakom Drennan Barnsley Blacks i na kraju zahvaljujući jednom negativnom bodu manje od Engleza prvak BiH postao je šampion na ovom prvenstvu.

Treći je bugarski sastav Stare Zagore koji se odlučio na taktiku ulova velikog broja manjih ribica “kedera” i na kraju stigao do treće pozicije. Francuski i talijanski prvak koji su glasili za favoriti nisu uspjeli napraviti pomak drugog dana natjecanja i završili tek na 8. i 9. mjestu.

Mihalac je bio daleko najbolje raspoloženi u sastavu Klena iz Svete Marija oba dana SP-a za klubove

Ali zato je odličan posao drugi dan napravio naš hrvatski prvak, međimurska ekipa SRD Klen iz Svete Marije koji je nakon prvog dana zauzimao 21. poziciju, ali na kraju je završio u priželjkivanoj “zlatnoj sredini” poretka na 15. mjestu. Drugog dana opet je sjajan bio Mihalac, a pridružili su mu se Pongrac i Dragutin Peter. Šteta što malo više ribičke sreće nisu imali Dominik Peter koji je uskočio kao zamjena za Klarića, te što nije tako dobro išlo Kolarića koja što je to bio slučaj, jer bi plasman bio još bolji. Međutim i ovo 15. mjesto je izvrsno za naše ribiče, teško je bilo za očekivati, iako je postojala nada s obzirom da najbolje poznaju ovu vodu da budu među najboljih 10 što bi bio najbolji plasman hrvatskog prvaka.

U Prelogu u hotelu Panorama u nedjelju navečer slijedi još ceremonija završna ceremonija proglašenja pobjednika.

Foto: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar